Gece Yarısı İtibarıyla Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim Geldi

Gece Yarısı İtibarıyla Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim Geldi

Akaryakıt sahipleri için önemli bir gelişme! Gece yarısı benzine ve motorine zam yapılırken, otogazda ise indirim gerçekleşti. Detaylar haberimizde...

Gece yarısı itibarıyla benzin fiyatlarına 28 kuruş zam yapılırken motorin fiyatlarına ise 26 kuruş zam yapıldı. Otogaz fiyatlarında da 1 lira 64 kuruşluk bir indirim gerçekleşti. İstanbul'da benzinin litresi 43 lira 94 kuruşa, motorinin litresi ise 41 lira 32 kuruşa yükseldi. Otogaz ise 20 lira 18 kuruşa düştü.

BENZİN VE MOTORİNE ZAM

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte akaryakıt fiyatlarını yakından takip eden vatandaşlar için gece yarısı önemli bir gelişme yaşandı. Benzine 28 kuruş zam geldi. Motorine ise 26 kuruş zam yapıldı. Ancak, otogaz fiyatlarına ise 1 lira 64 kuruşluk bir indirim yapıldı. Güncel benzin fiyatlarında İstanbul'da benzinin litresi 43 lira 94 kuruşa verilirken motorinin litresi ise 41 lira 32 kuruşa yükseldi. Otogaz ise 21 lira 18 kuruşa düştüğü açıklandı.

akaryakit-sahipleri-dikkat-gece-yarisi-benzin-ve-17289081-5146-m.jpg

TÜRKİYE'DE AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR 

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları belirlenirken, öncelikle Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanır. Bu hesaplama için Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek belirli bir fiyat değişim farkı hesaplanır ve gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirlenir. Sonrasında ise bu fiyata Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payı eklenerek KDV hariç Rafineri Satış Fiyatı bulunur. Bu süreç, akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde temel adımları oluşturur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler