Özgür Kutup Yıldızı Yollarda

Özgür Kutup Yıldızı Yollarda

ANTALYALI karavan sevdalısı Yıldız Can, bir ilke imza attı, tek başlarına karavanlarıyla seyahat etmek isteyen "özgür ruhlu" kadınları cesaretlendirebilmek için bir çatı altında topladı.

Satın aldığı bir midibüsü tadilatla zevkine uygun dizayn edip içinde yaşanılır, şirin bir karavana çevirerek "özgür kadın karavancı" hayalini gerçekleştiren Yıldız Can, karavanına da "Özgür Kutup Yıldızı" adını verdi.

'Özgür Kutup Yıldızı" ile tek başına birçok şehri gezen, geceleri karavanında korkusuzsa sabahlayan Yıldız Can, sosyal medya üzerinden de "Kadın Karavancılar" adlı bir grup oluşturdu, 22 binden fazla "özgür ruhlu" karavancı, karavan sevdalısı, karavan sahibi olmayı hayal eden kadının katılımını sağladı.

HAYALİ GERÇEK OLDU

Yıldız Can, "Hayat Yolunda Tekerimize Taş Değmesin" sloganıyla yola çıktığını, bir kadının karavanıyla tek başına seyahat edebileceğini kanıtlamak istediğini belirtti, "Kadın Karavancılar" adlı projesini hayata nasıl geçirdiğini şöyle özetledi:

"Seyahati seven, doğa da kamp yapan kalabalık bir ailenin kızıydım. Çocukluk ve gençlik yıllarımda ailece çok sık seyahate çıkardık. Aile kalabalık olunca tek araca sığamazdık, bir kısmımız evde kalırdık. Bu durumda beni ve kardeşlerimi üzerdi. Hep kendime ait karavan türü bir aracım olsun istiyordum, hayaliyle yaşıyordum. Çalıştım, çabaladım, tüm aile fertlerini gezdirebileceğim içi geniş bir araç satın aldım. Bu arada da annemi, babamı kaybedince de haylim yarım kaldı. Aradan yıllar geçti, 2014 yılında bir arkadaşımın karavanıyla tanıştım, birlikte birçok şehri gezdik, doğa içinde, sahilde, dağ başında, yaylada konakladık. Bu arada "Kendime ait bir karavanım olsun, tek başıma özgürce gezeyim" hayalini kurdum, sonuçta bir midibüs tarzı araç satın aldım. İşte özgürce seyahat edebileceğim, içinde yaşayabileceğim araç bu dedim. İçerisini tadilatla mini bir eve dönüştürdüm, "Özgür Kutup Yıldızı" adıyla tek başıma seyahat etmeye başladım. Canım nereyi isterse oraya ulaşıyor, güvenli yerlerde konaklıyorum."

CESARETLERİ ARTIRILIYOR

Amacının tek başlarına seyahat yapamayan kadın karavancılara cesaret vermek olduğunun altını çizen Yıldız Can, "Grupta kurallara uygun karşılıklı yazışarak birbirimize güç, cesaret veriyor, kadınların tek başlarına karavanlarıyla seyahat edebileceklerine vurgu yapıyor, fikir alış verişinde bulunuyor, tecrübelerimizi paylaşıyor, güvenli konaklama alanlarını belirliyoruz" dedi.

ANTALYA'DA BULUŞMA

"Benim evim karavanım oldu" diyerek meraklı kadınları yüreklendirmeye çalışan Yıldız Can, karavan turizmine destek vermek amacıyla da her geçen gün sayıları artan kadın karavancılar ile karavan sevdalısı kadınları Antalya'da düzenleyeceği etkinlikte bir araya getireceğini sözlerine ekledi.

Özgür Kutup Yıldızı Yollarda

Özgür Kutup Yıldızı Yollarda

Özgür Kutup Yıldızı Yollarda

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler