Meteoroloji'den Sağanak Yağışlar İçin Yeni Uyarı: Tedbirli Olunması Gereken İller Açıklandı

Meteoroloji'den Sağanak Yağışlar İçin Yeni Uyarı: Tedbirli Olunması Gereken İller Açıklandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahminlerinde güncellemelere gitti. Ülke genelinde etkili olacak sağanak yağışlara ilişkin uyarılar peş peşe geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni hava durumu haritasını yayımlayarak uyarılarını üst üste sıraladı. Sağanak yağışlar, İstanbul başta olmak üzere birçok ilde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda, sarı ve turuncu kodlu alarm seviyeleri duyuruldu. Ayrıca, İstanbul'da ilgi çekici bir açıklama yapan AKOM, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda bilgilendirdi.

Peki, sağanak yağışlar ne kadar sürecek? İl il hava durumu detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

METEOROLOJİ'DEN TEDBİRLİ OLUNMASI GEREKEN İLLER AÇIKLANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncellenmiş hava durumu haritasını yayımlayarak ülke genelinde sağanak yağışların etkisinin arttığını duyurdu. İstanbul da dahil olmak üzere birçok il için peş peşe uyarılar yapıldı. Vatandaşların olası olumsuz koşullara karşı tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

METEOROLOJİ YENİ HAVA DURUMU RAPORU: SAĞANAK YAĞIŞLAR BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Ankara, Kayseri, Niğde ve Nevşehir çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Özellikle Karadeniz, Çankırı, Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler