Yangın Hızla Devam Ediyor

Yangın Hızla Devam Ediyor

Manavgat'ta yangın hızla devam ediyor.

Antalya'nın Manavgat bölgesinde dün saat 12:05 sularında 4 bölgede başlayan orman yangının, Bugün güneşin doğumunda da halen hızla devam ettiği kaydedildi. Orman yangını olarak başlayan fakat kısa sürede çok sayıda köy ve yerleşim yerini kül eden, şehir merkezine doğru hızla ilerleyen yangın sabah saatlerine kadar kontrol altına alınamadı. 

Ekipler gece çalışmalarını karadan sürdürdüler. 


Sabahın ilk saatlerinden itibaren ise hem karadan hem de havadan müdahaleye devam edildiği öğrenildi.



gun3.jpg

Diğer illerden gönüllülük esası ile söndürme faaliyetlerine katılan vatandaşların da olduğu öğrenildi.

MANAVGAT'A GÜNEŞ DOĞMADI!

Gelen son verilere göre Manavgat’ın kızıla boyandığı, halen devam eden yangının ilçe merkezine 4 kilometre olan Ulukapı mevkiine ulaştığı bilgisi alınırken, mahalle sakinleri çaresiz bir vaziyette görüntülendiler. Vatandaşlar evlerinden jandarma ekipleri tarafınca çıkarılırken yangının şiddetli poyraz sebebiyle bu denli hızlı yayıldığı kayıtlara geçti.

Yangını Ulukapı'ya sıçramasıyla birlikte toplamda 5 bölgede devam ettiği gelen bilgiler arasındaki iken Umke ve Afad ekipleri de faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyorlar. 

 

BAKAN'DAN AÇIKLAMA 

Manavgat'tan bir acı haber geldi. Tarım ve Orman Bakanın'nın yaptığı açıklamaya göre Kepezbeleni bölgesinde 82 yaşındaki bir vatandaş hayatını kaybetti. 

Yangının Manavgat'ta kontrol altına alınmaya başlandığını ancak Akseki'de tehlikenin devam ettiğini belirtti. 

Pakdemirli "Kayseri Yahyalı'da bir yangın var. Mersin'in Aydıncık ilçesinde yangın devam ediyor. Silifke'deki yangının yüksek gerilim hattından olduğu düşünülüyor. Yangınları kontrol altına almak için 3 uçak, 29 helikopter, 458 arazöz ve 1832 personel, bu alanda görev yapmaktadır" diyerek sözlerine devam etti.

Dün başlayan Adana Kozan'da ki yangınında hala tehlikesini sürdürdüğü kayıtlara geçti. 

 

TELEF OLAN HAYVANLARIN GÖRÜNTÜLERİ GELMEYE BAŞLADI

Evlerinin söndürme çalışmaları esnasında hayvanlarının yanarak can verdiği gören vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. 

Yürek burkan kareler kameralara böyle yansıdı. 

antalyahaber-manset.jpg

 

ÜNLÜ MANKEN SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ!

Eski manken ve oyuncu Tuğba Özay'ın Manavgat'ta bulunan çiftliğine de yangının sıçradığı belirlendi. Durumu kendi sosyal medya hesabından da hıçkırıklıklarla anlatan Özay sinir krizi geçirdi ve kendisinin ve bölge halkının sesinin daha çok duyurulmasını istediğini belirtti. 

 

ACI HABERLER GELMEYE DEVAM EDİYOR!

Bakan Pakdemirli'nin sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşıma göre ölü sayısı 3 e çıktı. Bakan yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar dilediği paylaşımda yangınla mücadelenin hız kesmeden devam ettiği ifadelerine de yer verdi. 

 

KÖY HARİTADAN SİLİNME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA!

Manavgat yangınının yaraları uzun süre sarılamayacak gibi görünüyor. Bu durumun en açık örneği bir vatandaşın çektiği videoda gözler önüne seriliyor. İlgili videoda telef olan hayvanlar ve haritadan silinme tehlikesi ile dahi karşı karşıya gelebilecek köyün görüntüleri en çarpıcı haliyle gözler önüne seriliyor. 

 

BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK'TEN AÇIKLAMALAR 

Yangının son durumuna istinaden açıklamalar yapan Başkan Böcek tüm Antalya halkının maddi manevi hiç bir yardımdan çekinmediğini bölgeye gelmek üzere bir çok insanın yola çıktığını belirtirken üzüntüsünü ''içimiz yanıyor, bu yaraları hep birlikte saracağız'' ifadeleriyle belirtti. 

Antalya Belediyesine ait 213 araç ve 481 personelinin afet bölgesinde aktif halde bulunduğunu da sözlerine ekleyen Böcek mahallere su ulaşımı konusunda elektrik sağlamak için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

muhittin-bocek.jpg

 

TÜRKİYE'NİN 4 BİR YANINDAN YANGIN HABERLERİ GELMEYE DEVAM EDİYOR!

Gelen son verilere göre bugün de Muğla'nın Datça ve Marmaris ilçelerindeki oteller bölgesinde yangınlar çıkmaya başladı. 

Bölgede bulunan ünlü lüks oteller de tahliyeler başladı. 

aaaaa.jpg

 

SOSYAL MEDYADA YAYILAN VİDEO YÜREKLERİ SIZLATTI

Manavgat'ın henüz belirlenemeyen bir bölgesinde çekilen görüntülerde kendi canı pahasına yangın esnasında otlayan hayvanları kurtarmaya çalışan bir vatandaşın feryatları yürekleri sızlattı. Çok sayıda büyükbaş hayvan geniş bir alana yayıldıklarından ve yangının etkisinden dolayı bir araya getirmekte zorlanan vatandaş korku ve üzüntü ile olanları kameraya çekerek olayın tüm canlıları ve ekosistemi nasıl etkilediğini de gözler önüne sermiş oldu.

 

Yaylaalan ile Dikmen mahalleleri arasında bulunan ormanlık bölgeye de sıçrayan yangın kontrol altına alınamıyor.

İKİ MAHALLE ARASINDAKİ ORMANLIKTA YANGIN BÜYÜYOR

Orman büyük oranda yanarken mahalleler arasında bulunan yol ulaşıma kapatıldı. Bölgede bulunan itfaiye erleri hız kesmeden söndürme çalışmalarına devam ediyor. 

antalyahaber-manset-001.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler