KYK 3 AYLIK TOPLU PARA YATIYOR! KYK Yattı Mı? GSB Tarafından

KYK 3 AYLIK TOPLU PARA YATIYOR! KYK Yattı Mı? GSB Tarafından

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl binlerce öğrenciye verilen kredi- burs başvuruları sonuçlandı. İlk defa burs veya kredi alacak öğrenciler için ilk KYK ödemesi Ekim, Kasım ve Aralık ayları burs veya...

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl binlerce öğrenciye verilen kredi- burs başvuruları sonuçlandı. İlk defa burs veya kredi alacak öğrenciler için ilk KYK ödemesi Ekim, Kasım ve Aralık ayları burs veya kredileri toplu olarak hesaplarına aktarıldı. T.C kimlik numarasının son rakamı "0 ve 2" olanlar 29 Aralık'ta, "4 ve 6" olanlar 30 Aralık'ta, "8" olanlar 31 Aralık'ta burs / kredi ödemesini aldı.

Ne Kadar Ödeme Alınacak?

Ekim, Kasım ve Aralık ayları toplu kredi / burs ödemesi ön lisans ve lisans öğrencileri için 3 bin 750 TL, yüksek lisans öğrencileri için 7 bin 500 TL ve doktora öğrencileri için 11 bin 250 TL olarak yapıldı. Bundan sonraki aylarda yani 2023 yılı itibari ile her ay burs / kredi miktarı lisans öğrencilerine 1250 TL, yüksek lisans öğrencilerine 2500 TL ve doktora öğrencilerine 3750 TL olarak yatırılacak.

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Ödemeler her ayın 6 ile 10’u arasında T.C kimlik numarasının son hanesine bakarak rakamı 0 olanlar ayın 6’sında, 2 olanlar ayın 7’sinde, 4 olanlar ayın 8’inde, 6 olanlar ayın 9’unda ve 8 olanlar ayın 10’unda kredi veya burs ödemelerini alacaklar.

2023 Yılı İçerisinde Ne Kadar Alacağım?

Yapılan açıklamaya göre 2023 yılı için belirlenen fiyatlar aynen kalıp bu sene içerisinde değişmeyecek. KYK yurtlarında ise 2022 fiyatları geçerli olup 2023 yılı için bir değişiklik yapılmayacağı müjdesi öğrencilere duyuruldu.

Hem Burs Hem Kredi Alınabilir Mi?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na en çok sorulan sorulardan biri de ‘’Burs ve krediyi aynı ayna alınabilir mi? ‘’ oldu. Ancak kredi alan öğrencinin aynı zamanda burs alamayacağı, burs alan öğrencinin de aynı zamanda kredi alamayacağı belirtildi.

Bursum Krediye Dönüşür Mü?

Derslerdeki başarısızlıklardan dolayı belirli ortalamanın altında kalan öğrencilerin bursu krediye dönüşmektedir. Ancak bursu krediye dönüşen bir öğrenci daha sonra başarılı olsa bile kredisi bursa hiçbir şekilde dönüşmemektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler