Kirada yüzde 25 artış sınırı kalkıyor mu? Bakan Şimşek açıkladı…

Kirada yüzde 25 artış sınırı kalkıyor mu? Bakan Şimşek açıkladı…

Enflasyonun yükselişiyle beraber hükümet, kira artışlarında kısıtlamaya gitmişti. Üst üste iki kere uygulanan yüzde 25’lik sınırın ne olacağı merak ediliyordu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuya açıklık getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber’e canlı yayın konuğu oldu. Özel açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, enflasyon ve ekonomi programı hakkında konuştu.

2 senedir uygulanan yüzde 25’lik kira zammı uygulaması ise bu sene tamamlanacak. Bu konu hakkında da merak edilen soruları yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı, iki cümleyle durumu özetledi.

2020/12/25/kepez-belediyesi-yeni-emek-mahallesinde-kentsel-yenileme-projesiyle-konutlarin-insa-edildigi-bolgeye-icerisinde-portakal-agaclarinin-yer-aldigi-4-bin-metrekarelik-park-insa-etti.jpg

KİRADA YÜZDE 25 SINIRI BİTİYOR MU?

TRT Haber’de sunucunun sorusu üzerine kira artışı hakkında Hazine ve Maliye bakanı Şimşek konuştu. Mehmet Şimşek, “Kirada yüzde 25 sınırının devam etmesi için bir sebep görmüyorum, çok büyük ihtimalle devam etmez” açıklamasında bulundu.

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ ÖNGÖRÜLÜYOR

Bakan Mehmet Şimşek, enflasyon konusunda da öngörüsünü paylaştı. Enflasyonda programın göstergesinde ilerlediklerini söyleyen Bakan Şimşek, şunları ekledi;

“Öngördüğümüzden çok daha büyük bir artış var. Risk priminin düşmesi aslında programının çalıştığını gösteren bir gösterge. Programa olan güven güçlü, sürekli pekişiyor. Enflasyonda düşüş öngörülüyor. 2 yıllık perspektifi alırsanız yüzde 22 civarına kadar indi. Bunu performansla destekleyeceğiz, programı güçlendireceğiz. Kamuda tasarruf paketini güçlü bir şekilde uygulayacağız, yapısal reformları hızlandıracağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler