Karavanlar Artık Antalya'nın İçinde Park Edemeyecek!

Karavanlar Artık Antalya'nın İçinde Park Edemeyecek!

Antalya'da Konyaaltı Sahili'ne yakın bölgelerde sokak aralarına park eden karavanların sayısı hızla artmaktadır.

Antalya'da Konyaaltı Sahili'ne yakın bölgelerde sokak aralarına park eden karavanların sayısı hızla artmaktadır. Özellikle pandemi döneminde karavan kullanımı yaygınlaşmış ve özellikle Konyaaltı ilçesi sahile yakın noktalarda karavan parklarına dönüşmüştür. Kiralık ev fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle bazı kişiler sürekli olarak karavanlarda yaşamayı tercih ederken, bazıları ise uzun süreli tatillerini karavanlarla geçirmektedir. Ancak inşası devam eden karavan parkın tamamlanmasıyla birlikte sokak aralarına karavanların park etmesi yasaklanacaktır. Bu önlem, karavan kullanıcılarına daha düzenli ve güvenli bir park alanı sunmayı hedeflemektedir.

ABB Konyaaltı Sahili'ne yakın noktalarda karavanların park sorununa çözüm bulmak için Arapsuyu Mahallesi'nde bir karavan parkı inşa etme çalışmalarına başladı. 50 karavan kapasiteli olan parkın inşası devam ediyor. UKOME'nin kararıyla birlikte karavan parkı tamamlandığında sokak aralarında karavan beklemesi yasaklanacak. Bu adım, karavan kullanıcılarına düzenli ve güvenli bir park alanı sağlamayı hedefliyor.

Kararda yer alan ifadeler:

“Konyaaltı ilçe sınırları içerisinde belirlenen alan dışında karavan araçlarının bekleme ve park etmelerinin yasaklanması, belirlenen alan dışında konumlandığı tespit edilen karavan araçlarının ilgili kolluk kuvvetlerince söz konusu parsele yönlendirilmesinin uygun olduğuna komisyona katılan üyelerin oy birliği ile karar verilmiştir."

SİNAN BALKAN: KARAVAN PARKININ YETERLİ OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Sinan Balkan, karavanını sokağa park edenlerden biri olarak UKOME tarafından alınan kararın doğru olduğunu ifade etti. Balkan, "Karavanların park etmeye çalışan araçları engellemesiyle ilgili olarak bu kararın doğru olduğunu düşünüyorum. Ancak karavan parkının yeterli olacağını düşünmüyorum. Alan çok küçük ve park kapasitesi 50 araç olarak belirtiliyor, ancak burada zaten 50'den fazla karavan bulunuyor. Karara uymaya çalışacağız. Karavan parklarının artmasını istiyoruz. Hem günübirlik karavan ziyaretçileri hem de turist olarak gelenler için konaklama imkanı sağlanmalı. Sürekli karavan yaşayan insanlar için de çözüm bulunması gerekiyor" dedi.

BÜLENT AKIN: BURADA YAŞAYAN VATANDAŞLAR RAHATSIZLIKLARINDA HAKLILARDIR

Bülent Akın, karavan yaşamını 7 yıldır sürdürdüğünü belirterek, "Karavanlarımızı evlerinin önüne koyduğumuzda, burada yaşayan vatandaşların rahatsızlıklarının haklı olduğunu anlıyoruz. Karavanların arasında sosyal aktivitelerini gerçekleştiremiyorlar. 50 kişilik karavan parkı yetersiz. Eğer bu park bugün açılsa, 10 dakikada dolardı. Şu anda Antalya'da 500 karavan bulunuyor ve yaz aylarında bu sayı bin 500'e çıkacak." şeklinde konuştu.

Akın, ev ve kira fiyatlarının yüksek olması nedeniyle karavana yönelim olduğunu ifade ederek, "Bize bir çözüm bulunsun. Bizi buradan kaldırabilirler, ama bize iyi bir yer göstermeleri gerekiyor. Bu konuda Başkan Muhittin Böcek başarılı olacaktır, yeter ki bu adımı atsın. Allah razı olsun, 50 kişilik bir park yapılıyor ama yetersiz." şeklinde sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler