Hollandalı Çiftin Karavanla 'türkiye' Macerası

Hollandalı Çiftin Karavanla 'türkiye' Macerası

ABD'de yaşayan Hollandalı çift, karavanla yaptıkları Avrupa turunda Türkiye'nin tarihi zenginliği ve doğal güzelliğine hayran kaldıklarını söyledi.

ABD'de California Eyaleti'nden emekli Peter Alcorn (55) ile eşi Elizabeth Sarwar (45) bir yıl önce karavanla çıktıkları Avrupa turunda, Antalya'nın Demre İlçesi'ne geldi. Karavan yolculuğunda Danimarka, İsveç, Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya, Slovakya, Avusturya, Almanya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Mekadonya ve Yunanistan'ı geçerek, Edirne üzerinden 13 Kasım'da Türkiye'ye gelen çift, Tekirdağ, İstanbul, Ankara'ya gezdi. Ankara'nın ardından Çorum, Kayseri, Nevşehir, Aksaray ve Konya'yı ziyaret eden Hollandalı çift, Demre'den sonra Ege ve Marmara sahillerini gezip 22 Aralık'ta İstanbul'a gitmeyi planlıyor.

Karavan turu hakkında bilgi veren Alcorn, şunları söyledi.

''Yıllar önce iş için iki günlüğüne İstanbul'a gelmiştim. Kısa sürede İstanbul'un tarihi dokusu beni etkilemişti. Bir yıl önce araştırma yaparak Avrupa turuna çıkmaya karar verdik. Edirne'den girerek Türkiye'yi gezmeye başladık. Türkiye'nin tarihi, arkeolojik zenginliği, kültürü, insanları, mutfağı, doğal sebze ve meyveleri, doğası, çok güzel. Doğa yürüyüşleri, Türk insanının içtenliği, konukseverliği bizi çok etkiledi. Türkiye'nin zengin tarihi var. Demre'de geziyoruz. Her yer tarih. Myra Antik Kenti'ni, Aziz Nicolaos Anıt Müzesi'ni, Likya Uygarlıkları Müzesi'ni, Sura Antik Kenti'ni, sahilleri gezdik. Deniz, doğa, tarih her şey bir harika. Adeta Türkiye bizi büyüledi. İnsan kendini bu ülkede yabancı hissetmiyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler