Büyükşehir Belediyesi Köprüleri Genişletiyor

Büyükşehir Belediyesi Köprüleri Genişletiyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Beydağları'ndaki yerleşim alanları ve yaylalara geçişin en önemli noktası olan ve 1960'lı yıllarda yapılmış 8'er metre genişliğindeki Karaman ve Kuruçay köprülerini yıkarak, iki yeni köprü inşasına başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çakırlar, Doyran, Bahtılı, Karatepe ve Geyikbayırı gibi birçok mahalleyi şehrin merkezine bağlayan Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan ve 1960'lı yıllarda inşa edilmiş Karaman ve Kuruçay köprülerini yıktı. Yıkımı tamamlanan iki köprünün yerine de yenilerinin inşasına başlandı.

İki köprünün de yenilenmesine ilişkin Karaman Köprüsü'ndeki inşaat alanında açıklamada bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya'da kamu yararına olan projelere devam ettiklerini belirterek, "Seçim bildirgemizde olmamasına rağmen çok büyük bir ihtiyaç olduğunu gördüğümüz için 1967- 68 yılında yapılan Karaman Çayı üzerine yapılan köprümüz korozyona uğramış. Kullanılamaz duruma gelmiştir. Herhangi bir sıkıntıya düşmemek için Büyükşehir Belediyesi olarak arkadaşlarımızla hızla çalışmalarımızı tamamladık ve işe başladık. 1967-68 yıllarında yapılan bu köprü 9 köy, Saklıkent, aynı zamanda Kumluca ve Korkuteli yani her yere ulaşımı olan çok önemli bir köprü" dedi.

İKİ KÖPRÜ DE GENİŞLİYOR

Yıkılan Karaman Köprüsü'nün 8 metre genişlik ve 165 metre uzunlukta olduğunu belirten Böcek, yeni köprünün ise 165 metre uzunluk ve 14 metre genişliğe sahip olacağını kaydetti. Kuruçay Köprüsü'nün ise 30 metre uzunluk ve 8 metre genişliği varken, yeni köprünün 12.5 metre genişlik ve 30 metre uzunluğunda olacağını açıkladı. Köprülerde yaya kaldırımı olacağı ve maliyetin ise 26 milyon 531 bin lira olduğunu da anlatan Böcek, iki köprünün de Kasım ayında tamamlanacağı ve kış gelmeden yeni köprülerin hizmete alınacağını kaydetti.

Diğer yandan yüklenici firma müteahhidi de en geç kasım ayı sonunda köprülerin biteceği sözünü verdi. Yeni köprüler tamamlanıncaya kadar trafik akışının sağlanması için tali yol oluşturuldu.

Büyükşehir Belediyesi Köprüleri Genişletiyor

Büyükşehir Belediyesi Köprüleri Genişletiyor

Büyükşehir Belediyesi Köprüleri Genişletiyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler