Askerlik Borçlanması Nedir? Nasıl Yapılır?

Askerlik Borçlanması Nedir? Nasıl Yapılır?

Askerlik borçlanması, en basit hali ile askerlik yapılan sürenin sigortalı olarak kabul edilmesi için yapılan bir başvurudur. Bunun için yapılması gereken kişinin bulunduğu şehirdeki Sosyal Güvenli Kurumu’na başvurması ve bu talebini iletmesi gerekiyor...

Askerlik borçlanması, en basit hali ile askerlik yapılan sürenin sigortalı olarak kabul edilmesi için yapılan bir başvurudur. Bunun için yapılması gereken kişinin bulunduğu şehirdeki Sosyal Güvenli Kurumu’na başvurması ve bu talebini iletmesi gerekiyor. Kişi için belirtilen tutar ilgili bankalara ödenerek işlem sürer. Son aşama ise kişinin almış olduğu ödeme dekontu ile tekrar Sosyal Güvenli Kurumu’na gitmesi ve dekontu o kurumda onaylatması gerekiyor. Bu şekilde yapılan askeri borçlanma ile kişi sigorta prim gününü arttırmış oluyor.

EYT’de Askeri Borçlanma Kabul Ediliyor Mu?

EYt yani Emeklilikte de Yaşa Takılanlar içinde bu işlemin yapılabildiği söylenti olarak şimdilerde beklemeye alındı. Bu durumda kişi prim gününü tamamlamak için askeri borçlanmaya yapabilirse emekli olabiliyor. Henüz belli olmayan bu süreç şimdilerde merak konusu olarak vatandaşın en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Buna göre kişi askere gitmeden önce her hangi bir yerde sigortalı olarak çalışıp çalışmadığı d önemli oluyor.

Erken Emeklikte Askeri Borçlanma Faydası Nedir?

Bilindiği üzere emekli olabilmek için belli bir prim gününü doldurmuş olma şartı aranıyor. Ve daha önemlisi şu sıralar gündemde olan erken emeklilik için birde 199 yılında Sgk girişi olması gerekiyor. Bu kısımda etkili olan en önemli kısım prim günü oluyor. Bu durumda da kişi askeri borçlanma ile prim günü alabilmesi için belli bir ödenek gerekiyor. Ancak şu sıralar bu kabul edilecek mi edilmeyecek mi belirsiz olduğunu belirtelim. Bu konudaki netlik ise ilk etapta EYT ’nin resmi gazetede yayınlanması ile birlikte ortaya çıkacak. Tüm soruların yanıtı ise 2023 yılında açıklanacak. Birçok kişi için değeri olan bu durum bakalım nasıl sonuçlanacak? Halkın gözü kulağı yeni yılın ilk zamanlarında olacak.

Emeklilik Artık Yaş İle Bağlantılı Değil

Aslında bu haber henüz daha en sıcak gelişme olarak gündemi işgal etmiş durumdadır. Buna göre kişi artık yaşa bağlı kalarak emeklilik için yaşı beklemek zorunda kalmayacak. Birçok kişinin yüzünü güldüren bu haber ile gündeme askeri borçlanma kavramı çıktı. Borçlanma onay alırsa emekli olması gereken kişi sayısının artması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler