ASAT Borç Sorgulama Nasıl Yapılır? (2023 Güncel)

ASAT Borç Sorgulama Nasıl Yapılır? (2023 Güncel)

Antalya’da ikamet etmekte olan kişiler ASAT Borç Sorgulama sistemi ile su faturası borç sorgulama ve su faturalarının görüntülemek gibi işlemlerini T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile abone numarasının yanında tesisat numarası gerekmeden yapabilmektedir.

Antalya’da ikamet etmekte olan kişiler ASAT Borç Sorgulama sistemi ile su faturası borç sorgulama ve su faturalarının görüntülemek gibi işlemlerini T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile abone numarasının yanında tesisat numarası gerekmeden yapabilmektedir.

Teknolojinin her geçen gün daha fazla hayatımızda yer etmesi nedeniyle artık devlet kurumlarına gitmeden birçok işlemlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Bu işlemler arasında fatura sorgulama, fatura ödeme ya da dosya sorgulama gibi birçok işlem bulunmaktadır. Çok kısa sürede istenen bilgilerin sisteme girilmesiyle beraber fatura ödeme işlemleri sağlanabiliyor. Bu değişim ve gelişmeleri yakından takip eden kurumlardan biri olarak karşımıza çıkan ASAT, müşterilerine faturaları hakkında tüm sorgulama işlemlerini yapma ve ödeme de kolaylık sağlamaktadır.

ASAT BORÇ SORGULAMA İŞLEMLERİ

Yaklaşık 2,5 milyon insanın yaşadığı ve Türkiye’nin en büyük illerinden biri olan, turistik ve tarihi havasıyla her yıl binlerce turisti ağırlayan Antalya su dağıtımı ve atık suların temizlenmesi işi ASAT tarafından yapılmaktadır. ASAT web sitesi üzerinden geliştirilen uygulamalar ile su faturası borç sorgulama ve ödeme gibi işlemleri artık gerçekleştirebiliyorsunuz. ASAT alt yapı olarak bu veri tabanını kullanmakta ve abonelerine hızlı ve kolay bir hizmet sunmaktadır.

ASAT web sitesi, Antalya halkına interaktif uygulamalar ile ulaşmayı hedeflemektedir. İnternetin gücünün her alanda etkin bir şekilde kullanılmasına Antalya halkını da katmak amacıyla kurulan uygulamalar devreye alınmıştır.

Siteye üye olan abonelere yeni uygulamalar getiren ASAT, e-mail adresini siteye kaydeden ve bu hizmetten yararlanmak isteyen abonelere su faturalarını e-mail aracılığı ile göndermektedir. Bu hizmet ASAT tarafından ücretsiz olarak sunuluyor. Ayrıca bu hizmetin en önemli özelliği ise faturanın oluşturulduğu anda gönderilmesidir. Bu yüzden herhangi bir gecikme yaşanmamaktadır.

Online olarak fatura ödeme sistemi 2005 yılından beri hizmette olan ASAT, bu işlemler için siteye üye olma gibi bir ön koşulu şart olarak sunmamaktadır. Geçmiş tarihli internet ödemelerinin de görüntülenebildiği ASAT internet sitesinde tüm faturalarınızın geçmişe ait bilgilerine de sahip olabiliyorsunuz.

FATURANIZI ÖDERKEN SIRA BEKLEMEYE GEREK YOK

İnsanların artık faturalarını ödemeleri için kurumlar önünde sıra beklemeye tahammülü de bulunmamaktadır. Bu yüzden gelişen internetin tüm yeniliklerini kullanan şirket ve kurumlar abonelerine büyük kolaylıklar sağlamaya devam etmektedir. Oturduğunuz yerden bilgisayar aracılığıyla faturalarınızın ödenmesi günümüzde çok kolay bir hale gelmiştir. Antalya Su ve Atık su İdaresi Genel Müdürlüğü de yaptığı bu çalışma ve uygulamalar ile abonesi olan kişilere hızlı bir şekilde fatura ödeme ve borç sorgulama hizmeti sunmaktadır.

Borç sorgulama işleminin yapılması için öncelikle ilgili web adresine giriş yapılmalıdır. Daha sonra karşınıza çıkan kategorilerden borç sorgula sekmesine girerek ilçe/belde bilgilerinizi dolduruyorsunuz. Daha sonra abone numarası sizden isteyecek ve borç sorgulaması yapılmaya başlanacaktır. Bu şekilde ASAT Borç Sorgulama işleminizi yapabilir ve gecikmiş olan borçlarınızı dahi görebilirsiniz.

ASAT FATURA ÖDEMEK ARTIK ÇOK KOLAY

Tüm borç ve ödeme işlemlerinin gerçekleştiği ASAT veri tabanında işlemlerin gerçekleşme süresi de oldukça kısadır. Günümüzde artık birçok kurumun bu konuda online olarak hizmet verdiğini görmekteyiz. Antalya halkının da bu uygulama ile beraber işlemlerinin ne kadar kolayca gerçekleşebildiğini görebiliyoruz. Her kurumun bu gibi çalışmalarla abonelerine yönelik hizmetlerinin artması gerekmektedir. Bu alanda yapılan çalışmalar desteklenmeli ve gerekirse devlet tarafından yapılacak ödeneklerle sağlam bir alt yapı oluşturulmalıdır. ASAT Borç Sorgulama İşlemleri, Antalyalılar tarafından çok kısa sürede yapılmakta ve bilgi sahibi olunmaktadır. Gelişmiş veri tabanı ve hızlı hizmet alanında müşteri memnuniyetini sağlamış olan ASAT, birçok konuda da bilgi vermektedir.

ASAT Borç Sorgulama İşlemleri ve Fatura Ödemek İçin TIKLAYINIZ!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler