10 Kasım Tatil Mi? 10 Kasım Cuma Günü Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?

10 Kasım Tatil Mi? 10 Kasım Cuma Günü Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?

Cumhuriyet’in 100. yılı coşkuyla kutlandıktan sonra, yarın Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat yıldönümü anılacak. 10 Kasım Cuma günü, hafta içine denk gelmesinden dolayı vatandaş tatil olup olmadığını merak ediyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlanmıştı. Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü ise yarın, aynı heyecanla tüm yurtta anılacak.

85 yıl aradan geçmesine rağmen Atatürk’e olan özlem hiç bitmiyor. 1881 yılında dünyaya gözlerini açan Atatürk, 10 Kasım 1938 yılı saat 9:05’de aramızdan ayrıldı.

10 Kasım, bu sene Cuma gününe denk geliyor. Memur ve özel sektör çalışanları hafta sonuna doğru denk gelen özel günün tatil olup olmadığını merak ediyor.

10 KASIM CUMA GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ?

Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım Anma programı her sene olduğu gibi Anıtkabir’de gerçekleşecek. Ölüm yıldönümünde yürüyüş, etkinlik ve çeşitli organizasyonlar düzenlenecek.

anitkabir.jpg

10 Kasım Cuma günü resmi tatil olmayacak. Haftanın son iş günü olmasına karşın herhangi bir resmi tatil ilan edilmedi. Bu yüzden banka ve devlet kurumları standart mesai saatleri içinde hizmet verecek.

10 KASIM TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Türkiye’nin 81 ilinde toplu taşıma ücretsiz olmayacak. Belediyelerden herhangi bir ücretsiz uygulama olacağı konusunda bilgilendirme yapılmadı. 10 Kasım Cuma günü toplu taşıma ücretli ve normal mesai saatlerinde seferlerini düzenleyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler