U19 Milli Takımımız Dünya Kupası Şansını Penaltılarda Bıraktı

U19 Milli Takımımız Dünya Kupası Şansını Penaltılarda Bıraktı

Avrupa Şampiyonası’nın ardından U19 heyecanı yaşandı. Dünya Kupası’na gidebilmek için mücadele eden U19 Milli Takımımız istediği sonucu alamadı. Norveç karşısında penaltılarda millilerin bileği büküldü.

U19 Milli Takımımız, U20 Dünya Kupası play-off maçında Norveç ile karşı karşıya geldi. Grupları üçüncü sırada tamamlayan Türkiye, play off maçında kuzey ülkesi Norveç’le karşılaştı.

Normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten karşılaşma penaltılara gitti. Uzun süren penaltılarda ise gülen taraf Norveç ekibi oldu. Böylelikle U19 Futbol Takımımız, Dünya Kupası şansını kaçırdı.

TÜRKİYE’DEN BURUK VEDA

1-1 berabere biten maç penaltılara uzadı ve heyecan penaltı vuruşlarında daha çok arttı. Milli Takımımız penaltılarla 10-9 yenildi. Belfast'ta Seaview Stadium'da oynanan mücadelede 90 dakikada Milli Takımımızın golünü 81. dakikada İsak Vural attı.

Norveç'in tek golünü ise 16. dakikada Rasmus Holten kaydetti. Bu sonuçla Norveç, 2025 Mart'ında Şili'de düzenlenecek U20 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. 

Norveç karşılaşmasını Genç Milli Takımlar Teknik Koordinatörü Selman Coşkun, Genç Milli Takım Antrenörü Erdal Güneş ve T.C. Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş da takip etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler