Türkiye, Paris Olimpiyatları’nda Sahne Aldı: Duygu Dolu Anlar Yaşandı

Türkiye, Paris Olimpiyatları’nda Sahne Aldı: Duygu Dolu Anlar Yaşandı

2024 Paris Olimpiyatları resmen başladı. Dün ülke takımlarının geçişleriyle beraber Olimpiyat Oyunları’na start verildi. Türkiye’nin gerçeği anlarda ise, duydu dolu anlar yaşandı.

Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Olimpiyat Oyunları için ateş bu sefer Paris’te yandı. 33’üncüsünün düzenlenen oyunlarda Türkiye, güçlü bir şekilde temsil ediliyor.

Açılış töreninde bir ilk gerçekleşti. Paris Olimpiyat Oyunları, ilk defa staj dışına taşındı. Ülkelerin geçişi Sen Nehri’nde yapıldı.

GEÇİŞ, DÜN AKŞAM SAATLERİNDE BAŞLADI

Paris Olimpiyat Oyunları’na 2204 ülkeden 10 bin 500 sporcu katılıyor. Açılış töreni ise TSİ 20.30’da başladı. Sporcu kafileleri Sen Nehri üzerinde tekniklerle geçiş yaptı. Türkiye’nin geçiş anları ise 85 milyon insanı gururlandırdı.

TÜRKİYE, 18 BRANŞTA OLACAK

26 Temmuz – 11 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na ülkemizi Oyunlarda temsil edecek Team Türkiye Kafilemiz belli oldu. 8 Temmuz 2024 Pazartesi itibarıyla, Yüz Yılın Takımında 18 spor dalında 54 kadın, 48 erkek olmak üzere, toplam 102 sporcumuzun yer alması kesinleşti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler