Türk Futbolunda Neler Yaşanıyor? İşte Son Birkaç Gündür Olanlar…

Türk Futbolunda Neler Yaşanıyor? İşte Son Birkaç Gündür Olanlar…

Türk futbol, 2023-2024 sezonunda birçok olaylar karşı karşıya kaldı. Daha önce bu kadar olay bir arada yaşanmamıştı. Gelinen süreçte dün yaşanılanlar ise, hem Türkiye hem de dünya gündemine oturdu. İşte yaşanılanlar…

Bir türlü oynanmayan Turkcell Süper Kupa finali dün Şanlıurfa’da gerçekleşti. Saat 21.30’da maç beklendiği gibi başladı. Ancak sadece 2 dakika sürdü. Fenerbahçe yönetiminin aldığı kararla U19 takımı sahadan çekildi.

Turkcell Süper Kupa, Volkan Bayarsalan’ın düdüğü ve Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı. Henüz Fenerbahçeli oyuncuların ayağına top gelmeden Icardi, 50. saniyede takımını 1-0 öne geçirdi.

ekran-resmi-2024-04-08-12-25-20.png

GOLÜN ARDINDAN MAÇ YARIDA KALDI

Mauro Icardi’nin golüyle beraber herkes santranın yapılacağını düşündü. Ancak Fenerbahçe Teknik Sorumlusu’nun talimatıyla oyuncular sahadan çekildi. Maç 2. dakikada oynanmadan tatil edildi.

MAÇ ÖNCESİ SÖYLEMLER DEVAM ETTİ

Turkcell Süper Kupa maçının öncesinde açıklamalar yine dikkat çekti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz hafta içi Olağanüstü Genel Kurulu’nda yaptığı benzer açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, erken seçim kararını duyurdu. Yaşanılan süreç bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu.

ekran-resmi-2024-04-08-12-25-47.png

ÖZBEK, ÜZÜNTÜSÜNÜ DİLE GETİRDİ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise, maçın ardıdan açıklamalarda bulundu. Özbek, yaşanan süreç hakkında;

“Türkiye'nin kupası ve çok önemli. Daha önemlisi Urfa gibi güzel bir şehirde, buranın çocuklarına, insanlarına bu derbiyi seyrettirmenin keyfini almak varken, hiç beklediğimiz, ummadığımız bir şeyle karşılaştık. Bildiğiniz gibi bu maçın geliri depremzede kardeşlerimize yardım olarak da gidecekti. Bunu böyle kararlaştırdık.

Bir taraf dolu, bir taraf boş. Neden şenlik havasında geçmesi gereken bir Süper Kupa finalini böyle bir dakikada biten bir şekle getiriyorsunuz? Ben çok üzüldüm. Süper Kupa finalini 1 dakikada biten bir şekle getirdiler. Dünyaya mahcup olduk.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler