TFF, Süper Kupa Hakkında Kararını Bir Kez Daha Yeniledi: Maç Oynanacak!

TFF, Süper Kupa Hakkında Kararını Bir Kez Daha Yeniledi: Maç Oynanacak!

Turkcell Süper Kupa, Türkiye’nin hem spor hem de yerel gündemini meşgul etmete devam ediyor. Bir türlü oynanmayan müsabaka gittikçe göze çarpıyor. Tartışmalar devam ederken iki gün kala TFF net tavrını ortaya koydu.

2023 Turkcell Süper Kupa, geçtiğimiz yıldan bu yana tartışıldı. Tartışmanın en büyük kısmı ise Suudi Arabistan’da oldu. Kulüpler maça çıkmayarak Türkiye’ye geri döndü. Süreç çıkmaza girerken TFF yeni bir tarih açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maçın 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa’da oynanmasına karar verdi. Ancak bu sefer Fenerbahçe UEFA Konferans Ligi’ndeki karşılaşmasını göstererek ertelenmesini istedi.

TFF, MAÇ İÇİN SON NOKTAYI KOYDU

Türkiye Futbol Federasyonu tartışmalar sürerken geri adım atmadı. Müsabakanın oyanacağı aktarıldı. Maçın oynanmasına 2 gün kala TFF’den resmi yazılı açıklama geldi. Federasyon metinde şunlara yer verdi;

“2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri ile istişare edilerek, Fenerbahçe'nin maçın deprem bölgesinde oynanması önerisi değerlendirilerek, 7 Nisan 2024 Pazar günü saat 21.30'da, depremzede vatandaşlarımıza maddi ve manevi destek olmak amacıyla 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen Şanlıurfa'da oynanmasına karar verilmiştir.”

ekran-resmi-2024-04-05-15-49-27.png

ŞANLIURFA, SÜPER KUPAYA HAZIR

“29 Şubat 2024 tarihinde Şanlıurfa Valiliği'nde Şanlıurfa Valisi Sayın Hasan Şıldak başkanlığında İl Spor Güvenlik Kurulu toplanmıştır. 7 Nisan 2024 tarihinde Şanlıurfa'da oynanacak maç ile ilgili toplanan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısına Fenerbahçe Spor Kulübü'nü temsilen Sayın Mehmet Sayar, Galatasaray Spor Kulübü'nü temsilen Sayın Murat Ersoy ve TFF yetkilileri katılmıştır. Ayrıca bugün 4 Nisan 2024 tarihinde İl Spor Güvenlik Kurulu'nun ikincisi TFF yetkilileri ve aynı kulüp temsilcilerinin katılımıyla yapılmıştır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler