Süper Kupa Maçı Öncesinde İstiklal Marşı Söylentisi: TFF’den Açıklama Geldi

Süper Kupa Maçı Öncesinde İstiklal Marşı Söylentisi: TFF’den Açıklama Geldi

Yıl son derbisi bugün akşam oynanacak. 29 Aralık Cuma günü 20.45’te başlayacak olan maç ATV’den canlı yayınlanacak. Maç öncesinde bir söylenti ise, TFF’yi harekete geçirdi. Anında açıklama yapan federasyon, iddiaları yalanladı.

Futbolda, sosyal medyanın etkisi gün geçtikçe artıyor. Sosyal medya üzerinden yapılan yorumlar ve haberler toplumu doğrudan ya da dolaylı şekilde etkiliyor. Son olarak Süper Kupa finalinde “İstiklal Marşı’nın okunmayacağı” spekülasyonu yayıldı.

Sosyal medya üzerinden yapılan yalan haberler sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu açıklama yaptı. Resmi kanallar üzerinden yapılan açıklamada gerekli cevap verildi.

TFF’DEN “İSTİKLAL MARŞI” AÇIKLAMASI

Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde oynanacak olan Süper Kupa finaliyle ilgili bir iddia ortalığı karıştırdı. Söylentiye göre Suudi hükümeti, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin sahaya Atatürk pankartı ve tişörtü ile çıkmasına ve İstiklal Marşı'nın okunmasına izin vermediği belirtildi. Ancak böyle bir durumun olmadığını TFF yaptığı açıklamayla dile getirdi. İşte TFF’nin açıklaması;

Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. yıl kutlama etkinlikleriyle, şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender'in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler