Saran Holding, Süper Lig Yayın İhalesinin Neden İptal Edildiğini Açıkladı

Saran Holding, Süper Lig Yayın İhalesinin Neden İptal Edildiğini Açıkladı

Süper Lig’in yeni yayın ihalesi hakkında bir süredir pazarlıklar sürüyordu. Yabancı şirket olan beIN ile Saran Holding ihaleye girdi. Ancak yaşanılan süreçte Saadettin Saran’ın sahip olduğu şirket saf dışı bırakıldı. İşte nedenleri…

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper lig yayın ihalesi noktasında Saran Holding’i farklı gerekçeler göstererek saf dışı bıraktı. beIN, yayın grubundan daha fazla ödeme yapmayı kabul etmesine karşın şirketin başvurusu iptal edildi.

İHALE SÜRECİNDE ADALET İKİNCİ PLANDA

Saadettin Saran’ın yer aldığı Saran Holding, konuya ilişkin bir yazılı metin paylaştı. Adaletli bir ihale olmadığını aktaran Saran Holding şunları söyledi;

“Kamuoyunun yakından takip ettiği TFF Süper Lig ve 1. Lig Yayın Hakları İhalesi'nin sonucunu büyük bir üzüntü ve şaşkınlık ile karşılamış bulunuyoruz. Adaletli, rekabete ve kamu vicdanına uygun bir yayın hakları ihalesi, tıpkı iki sene önce olduğu gibi maalesef yine gerçekleştirilememiştir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, TFF İhale Komisyonu ile gerçekleşen yüz yüze toplantıda, tarafımıza mevcut yayıncı kuruluşun ihaleden diskalifiye edildiği net olarak beyan edilmiştir. Dolayısıyla bugün gerçekleşen "iptal" daha önce de olduğu gibi, Türk futbolunu esir almış olan mevcut yayıncı ile devam etmenin kılıfıdır.”

DAHA FAZLA PARA VERİLDİ

“İhale şartnamesine yegâne uygun ve üstelik içinde bulunduğumuz sezonun yaklaşık 60 milyon Euro üzerinde, açık ara en yüksek teklifi veren Saran Holding'in bu ihaleyi kazanmış olması gerekirdi.

Zira, ihalenin mantığı, şartları sağlayan ve en yüksek bedeli veren şirket ile anlaşılmasıdır. Bir kez daha yaşanan bu hukuksuzluğu, son derece nezaketsizce sosyal medya üzerinden takip etmek durumunda kalmış bulunmaktayız.

Hatırlatmak isteriz ki, TFF kamu adına Türk futbolunu yönetmekle görevlendirilmiş bir kurumdur. Bu vazifeyi yerine getirirken sadece Türk futbol camiasının haklarını korumayı hedeflemelidir. Bu ilkelere açık aykırılık içeren bu ihale sürecinin iptaliyle ilgili, tarafımızdan tüm hukuki yollara başvurulacaktır. Saygılarımızla…”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler