Şampiyonlar Ligi’nde İlk Finalist Belli: İkinci Finalist Kim Olacak?

Şampiyonlar Ligi’nde İlk Finalist Belli: İkinci Finalist Kim Olacak?

Salı günü Şampiyonlar Ligi yarı finalinin ikinci ayağında Paris Saint-Germain ile Borussia Dortmund karşı karşıya geldi. Alman ekibi büyük bir sürpriz yaparak deplasmanda kazandı ve finale çıktı.

Borussia Dortmund, 2012/13 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih'e karşı yetersiz kalmış olabilir. Ancak BVB'nin Wembley'e heyecanı tekrardan ortaya çıktı.

Almanya’nın köklü kulübü tekrardan finale çıkarak Wembley için Paris Saint-Germain’i eledi. Şimdi artık rakibini bekliyor. Borussia Dortmund, 2024 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde yer alıyor.

90 dakika artı ek sürenin ardından BVB, Paris Saint-Germain'i 1-0 (1-0) yenerek Londra finaline yükseldi. Almanya’da oynanan ilk maçta da yine Dortmund 1-0 skor ile avantaj sağlamıştı.

ekran-resmi-2024-05-08-16-52-00.png

GOL İKİNCİ YARIDA GELDİ

BVB, güçlü bir takım performansı sayesinde PSG'nin oyuna girmesine izin vermedi ve aslında ilk periyotta biraz daha tehlikeli takımdı. Adeyemi’nin 50. dakikada korner vuruşunda Hummels'in kafa vuruşu ile konuk ekip 1-0 öne geçti. Parc des Princes'teki 47.000 seyirci arasında 2.000 Dortmund taraftarı finale çıkışı kutladı.

ekran-resmi-2024-05-08-16-53-00.png

İKİNCİ FİNALİST BUGÜN BELLİ OLACAK

Şampiyonlar Ligi’nde ikinci finalist belli oluyor. 8 Mayıs Çarşamba günü Real Madrid ile Bayern Münih karşılaşmasının galibi finale uzanacak.

Real Madrid ve Bayern Münih, 8 Mayıs Çarşamba günü UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci ayağında karşı karşıya gelecek. Maç saat 22’de başlayacak ve TV 8,5’tan canlı olarak yayınlanacak. Şifresiz olarak televizyon ekranlarından izlenebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler