Ortaokullar Arası Voleybol Turnuvası Sona Erdi

Ortaokullar Arası Voleybol Turnuvası Sona Erdi

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde yapılan 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Voleybol Yıldız Grup Yarışmaları müsabakasında yıldız...

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde yapılan 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Voleybol Yıldız Grup Yarışmaları müsabakasında yıldız erkeklerde Antalya, Konya, İzmir, yıldız kızlarda ise Isparta, Mersin ve Antalya takımları yarı finale yükselme hakkı kazandı.

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Voleybol Yıldız Grup Yarışmaları'nın Manavat'ta oynanan müsabakaları tamamlandı. Yıldız erkekler kategorisinde Antalya Şehit Yüksel Kılınç Ortaokulu, Konya Fevzi Çakmak Ortaokulu ve İzmir EGİAD Ortaokulu ile yıldız kızlar kategorisinde Isparta Süleyman Demirel Ortaokulu, Mersin Yusuf Bayık Ortaokulu ve Antalya Mecudude Başakıncı Ortaokulu takımları gruplarında birinci oldu. Türkiye'de 9 merkezde yapılan müsabakalarda grup birincisi 27 takım, bir önceki yıl müsabakalarda illerinde birinci olan takımlar ve KKTC'den katılacak 1 takım olmak üzere 32 takım yarı finalde mücadele edecek.

TÜRKİYE'DE BİR ÖRNEĞİ YOK

Manavgat'ta oynanan müsabakalarda grubunda 5 puan toplayarak yıldız kızlarda birincilik kazanan Isparta Gönen Süleyman Demirel Ortaokulu başarısıyla dikkati çekti. 24 kız öğrencinin eğitim gördüğü okulda 12 kişilik takım yarı finale yükselmenin gururunu yaşadı. Süleyman Demirel Ortaokulu antrenörü ve sporcularına madalyalarını Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya, verdi. Karakaya, "Takım sporları, bireysel sporlardan farklı bir disipline sahip. Kadro oluştururken seçenekleriniz ne kadar fazla olursa o kadar iyi bir takım kurma şansına sahip olurunuz. Burada Süleyman Demirel Ortaokulu öğretmenimiz Ümit Kılınç ve sporcu öğrencilerimizi kutlamak istiyorum. Zor olan bir şeyi başardılar, 24 kız öğrenciden 12 kişilik kız voleybol takımını oluşturdular. Sporcularımızın azmi il şampiyonluğunun ardından grup birinciliğini getirdi. Bu başarılarını yarı finalde de göstermelerini temenni ederim" diye konuştu.

Isparta Gönen Süleyman Demirel Ortaokulu voleybol takımının 2017 yılında da il birinciliği kazandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler