Merih Demiral'a Verilen Cezaya Türkiye'den Büyük Tepki

Merih Demiral'a Verilen Cezaya Türkiye'den Büyük Tepki

Merih Demiral'a verilen 2 maçlık ceza Türkiye'de büyük tepkilere yol açtı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, AK Parti Sözcüsü ve Spor Bakanı kararı kınadı. Bolu Belediye Başkanı ise heykel dikme sözü verdi.

UEFA Disiplin Kurulu'nun milli futbolcu Merih Demiral'a verdiği 2 maç men cezası, Türkiye'de büyük yankı uyandırdı. Siyasetçilerden belediye başkanlarına kadar birçok isim, verilen cezanın haksız ve yanlı olduğunu belirterek tepki gösterdi. Peki, bu tepkiler ne anlama geliyor ve cezanın ardındaki gerekçeler nelerdir?

merih-demiral-bozkurt-isareti.jpg

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, UEFA'nın verdiği 2 maç men cezasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kararın özgürlükçü ve hakkaniyetli bir yaklaşımla düzeltilmesini beklediklerini söyledi. Yılmaz, "Futbolun heyecanı ve güzelliği siyasi kararlarla gölgelenmemelidir" dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'İN ELEŞTİRİSİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği cezanın futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürdüğünü belirtti. Çelik, "UEFA Disiplin Kurulu'nun milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesi son derece hatalı bir karardır" dedi ve kararın belirli baskı gruplarının etkisi ile alındığını iddia etti.

SPOR BAKANI BAK'IN KINAMASI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği 2 maç men cezasını kınadı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "UEFA'nın hukuki hiçbir dayanağı olmayan, bütünüyle siyasi olduğuna inandığımız haksız ve yanlı kararını kınıyoruz" dedi ve hukuki yollardan hakkını arayacaklarını belirtti.

BOLU BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN'DAN HEYKEL SÖZÜ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, UEFA'nın kararına sert tepki göstererek, Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapan heykelini Bolu'ya dikeceğini söyledi. Özcan, "Bu cezayı engelleyemeyen Futbol Federasyonu’nu lanetliyorum. Haydi bakalım Avrupa bana da ceza yazsın bakalım" ifadelerini kullandı.

CEZA VE GEREKÇELERİ

UEFA, EURO 2024 Son 16 Turu'nda Türkiye’nin Avusturya ile karşı karşıya geldiği maçta, ay-yıldızlılara galibiyeti getiren golleri kaydeden Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı. UEFA, Merih Demiral'a ‘Genel davranış ilkelerine uymaması, temel terbiye kurallarını ihlal etmesi, spor etkinliklerini sportif olmayan gösteriler için kullanması ve futbol sporunu itibarsızlaştırması’ gerekçesiyle 2 maçtan men cezası verdi.

Merih Demiral'a verilen 2 maçlık ceza, Türkiye'de geniş bir kesim tarafından haksız ve siyasi bulunarak kınandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, AK Parti Sözcüsü, Spor Bakanı ve Bolu Belediye Başkanı'nın tepkileri, kararın yeniden gözden geçirilmesi yönünde baskı oluşturuyor. UEFA'nın bu tepkilere nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor.

antalyahaber.tv

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler