İtalya'da 88 Numaralı Forma Yasaklandı!

İtalya'da 88 Numaralı Forma Yasaklandı!

İtalya İçişleri Bakanlığı ve İtalya Futbol Federasyonu arasında dikkat çeken bir karar alındı. Futbolcuların 88 numaralı forma giymesi Yasaklandı. İşte ayrıntılar...

İtalya'da 88 numaralı forma, Adolf Hitler'i çağrıştırdığı gerekçesi ile yasaklandı. İtalya İçişleri Bakanlığı ve İtalya Futbol Federasyonu arasında futbolda antisemitik düşünce ile mücadele amaçlı niyet beyanı imzalandı. 

NİYET BEYANI KAPSAMINDA 88 NUMARALI FORMALAR YASAKLANDI! 

İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi tarafından açıklanan niyet beyanı kapsamında alınan kararda, İtalya'da özellikle neo-Nazi grupların Nazi lideri Adolf Hitler'i çağrıştırdığı gerekçe gösterilerek 88 sayılı forma yasaklandığı belirtildi. Futbolda oyuncuların bu numaralı forma giymeleri yasaklandı. 

İtalya İçişleri Bakanlığı ve İtalya Futbol Federasyonu arasında antisemitizmle mücadele kapsamında bir niyet beyanı imzalandı. Bu beyana göre Adolf Hitler'i çağrıştıran 88 sayılı formanın giyilmesine yasak getirildi. 

TARAFTARLARIN NAZİZMİ ÇAĞRIŞTIRAN SEMBOLLERİ KULLANMASI YASAKLANDI!

Antisemitimzle mücadele kapsamında imzalanan niyet beyanında ayrıca taraftarlarında Nazizmi çağrıştıran sembollerin kullanmasının yasak olduğu belirtildi. Piantedosi, maçlarda antisemitik tezahürat yapıldığı takdirde müsabaka hakeminin maçı durdurabileceği ve skorbord ve hoparlör kullanımı ile taraftarlara duyurulacağı belirtilen detaylar arasındaydı. İtalya Birinci Futbol Ligi'nde oynayan iki oyuncunun etkileneceği belirtildi. Lazio'da oynayan Toma Basic ile Atalanta'da forma giyen Mario Pasalic yeni sezondan itibaren 88 numaralı forma alamayacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler