Her Gittiği Takıma Şampiyonluk Götüren Gökhan İnler Dha’ya Konuştu

Her Gittiği Takıma Şampiyonluk Götüren Gökhan İnler Dha’ya Konuştu

Her gittiği takıma şampiyonluk götüren Adana Demirspor kaptanı Gökhan İnler:

(ÖZEL) "Napoli'deki futbol ateşini Adana'da da gördüm"

"Bu takımı Süper Lig'e çıkarmak istiyorum dedim ve hedefime ulaştım"

Her gittiği takıma şampiyonluk götüren Adana Demirspor kaptanı Gökhan İnler:

"Son 7 kulübün 6'sında şampiyonluk yaşadım"

"Bu başarılar tesadüf ve şans değil"

TFF 1'inci Lig'de şampiyon olarak 26 yıl sonra Süper Lig'e dönen Adana Demirspor'un tecrübeli futbolcusu ve takım kaptanı Gökhan İnler, kariyeri ve başarıları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Oynadığı birçok takımda şampiyonluk sevinci yaşayan İnler, Adana Demirspor'u ve Adana'yı, İtalya'da 4 yıl top koşturduğu ve 3 kupa kaldırdığı Napoli'ye benzettiğini belirterek, "Oradaki futbol tutkusu ve ateşini Adana'da da gördüm. Buraya geldiğimde herkese "bu takımı Süper Lig'e çıkarmak istiyorum" dedim ve hedefime ulaştım" diye konuştu.

açıklamalarda bulundu. Kariyerinde iniş çıkışlar yaşadığını fakat genele bakıldığında gittiği her takıma damga vurduğunu belirten İnler, çok çalışmanın ve işini ciddiye almanın başarıyı getirdiğini söyledi.

SON 7 TAKIMININ 6'SINDA KUPA KALDIRDI

Kariyerine İsviçre'de başlayan yıldız futbolcu ilk büyük başarısını, 2006-2007 yıllarında formasını terlettiği FC Zürich'te yaşadığını ve kendisinden önce yaklaşık 25 yıl kupa kaldıramayan kulübün o sene başarıya ulaştığını kaydetti. Sonrasında yüksek bir transfer ücretiyle Udinese'ye geçen İnler, 4 yılın ardından rüya gibi günler geçireceği Napoli'ye transfer oldu. Napoli'nin o dönem zor bir süreçten geçtiğini ve Maradona'nın ardından yaklaşık 20 yıldır başarıya aç olduklarını dile getiren İnler, "Benim olduğum dönemde ikisi İtalya Kupası biri Süper Kupa olmak üzere 3 şampiyonluk yaşadık. Müthiş günlerdi. Ardından Leicester City'e transfer oldum. O zaman kimse bu takımı pek tanımıyordu. Orada tarih yazarak Premier Lig'i kazandık" dedi.

TÜRKİYE'DE 3 FARKLI TAKIMDA ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Tarihi başarıların ardından çocukluğundan beri taraftarı olduğu Beşiktaş'a imza attığını belirten yıldız futbolcu, ilk geldiği sezonda siyah-beyazlı ekipte şampiyonluk yaşamanın hayatında yaşadığı en güzel şeylerden biri olduğunu söyledi. Ardından Başakşehir'e giden ve burada da Süper Lig kupasına uzanan İnler, son olarak da Adana Demirspor'da yaşadığı şampiyonlukla birlikte başarı vitrinine TFF 1'inci Lig kupasını da ekledi.

'BURADA FUTBOL ATEŞİNİ GÖRDÜM'

Adana Demirspor'u seçme nedeninin, takımın 26 yıllık bir Süper Lig özlemi olması ve zor dönemde verilen mücadeleye güç vermek istemesi olduğunu belirten İnler, özellikle Adana Demirspor'u ve Adana'yı, İtalya'da 4 yıl top koşturduğu ve 3 kupa kaldırdığı Napoli'ye benzettiğini söyledi. Adana Demirspor taraftarının tıpkı Napoli taraftarları gibi futbolla yatıp kalktığını ve tutkulu olduklarını vurgulayan İnler, "Oradaki futbol tutkusu ve ateşi Adana'da da gördüm. Buraya geldiğimde herkese "bu takımı Süper Lig'e çıkarmak istiyorum" dedim ve hedefime ulaştım. Bu başarılar şans değil. Bir kere olsa şans dersiniz ama birçok kez oldu. Önemli olan sadece futbol oynamak değil, aynı zamanda takıma ağabeylik, liderlik yapabilmek, başkanınla hocan arasında gerekirse taraftarlar arasında köprü olabilmektir. Hedefe bu şekilde ulaşırsınız. Bu şampiyonlukta emeği geçen başkanımız, hocamız ve büyük Adana Demirspor taraftarına teşekkür ederim. Herkes tadını çıkarsın. Süper Lig'de güzel bir Adana Demirspor göreceğiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

- Takım kaptanı Gökhan İnler ile röp

- İnler'in kebap pişirmesi, detaylar

FOTOĞRAFLI

Her Gittiği Takıma Şampiyonluk Götüren Gökhan İnler Dha’ya Konuştu

Her Gittiği Takıma Şampiyonluk Götüren Gökhan İnler Dha’ya Konuştu

Her Gittiği Takıma Şampiyonluk Götüren Gökhan İnler Dha’ya Konuştu

Her Gittiği Takıma Şampiyonluk Götüren Gökhan İnler Dha’ya Konuştu

DHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler