Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nden Elendi: Yoluna UEFA’da Devam Edecek

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nden Elendi: Yoluna UEFA’da Devam Edecek

Şampiyonlar Ligi, bu haftayla beraber tamamlanacak. Dün oynanan maçlarla ilk grup maçları tamamlandı. Galatasaray’da Salı günü oynadığı Kopenhag maçıyla birlikte Şampiyonlar Ligi serüvenini bitirdi.

Şampiyonlar Ligi’nde A Grubu’nda yer alan Galatasaray’ın rakipleri Bayern Münih, Kopenhag ve Manchester United olmuştu. Bayern Münih’in birinci olacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Diğer üç takım ikincilik mücadelesi için kıyasıya yarıştı.

Son maçlara kadar ikincilik yarışı devam etti. Sarı kırmızılı ekibin Kopenhang’tan üç puanla dönmesi halinde Şampiyonlar Ligi hayali devam edecekti. Ancak deplasmanda Galatasaray istediği sonucu alamadı.

GALATASARAY, YOLUNA KUPA 2’DEN DEVAM EDECEK

12 Aralık Salı günü Galatasaray, Danimarka’da Kopenhag ile karşılaştı. Maçın ilk yarısında gol sesi çıkmazken, 58'de Lerager skoru 1-0'a taşıdı. Maçın geri kalanında başka gol olmadı.

Grubun diğer maçında İngiltere’de Manchester United, Bayern Münih’i konuk etti. United evinde, 71. dakikada Kingsley Coman'ın attığı golle Bayern Münih’e 1-0 mağlup oldu. Bu skor Galatasaray’ı grupta 3. konumda tamamlamasını sağladı. Kesinleşmiş sonuçlarla beraber Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam edecek.

OKAN BURUK: HEDEFİMİZ AVRUPA LİGİ

Dün akşam Kopenhag, Galatasaray’ı mağlup ederek son 16 turuna adını yazdıran taraf oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonu açıklamalarda bulundu. Buruk, Avrupa Ligi’ni işaret ederek şunları söyledi;

Maç öncesi senaryoda iki takım için de hem kendi maçını oynamak hem de diğer maçın sonucu görmek önemliydi. Bugün kazanmak hedefimizdi. Rakibimizin savunmada bekleyeceğini, geçiş hücumları deneyeceğini biliyorduk. Maçın tamamı da bu şekilde geçti. Rakip sahada maçı oynadık. Son bölümde girdiğimiz pozisyonlar vardı. Yediğimiz golü çıkartamadık. Genel olarak daha fazla üretebilirdik.

Rakibimiz merkezi kapattı. Kanatlardan daha etkili hücumlar yapabilirdik. Kaybettiğimiz için üzüntülüyüz ama Avrupa'da yolumuza devam ediyoruz. Hedefimiz orada daha iyi bir yere gelmek. Final yoluna gidecek takımlardan birisi olmak istiyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler