Futbolun Efsane İsmi Franz Beckenbauer, 78 yaşında Hayatını Kaybetti!

Futbolun Efsane İsmi Franz Beckenbauer, 78 yaşında Hayatını Kaybetti!

Futbolun efsane ismi Franz Beckenbauer, 78 yaşında hayatını kaybetti. Alman futbolunun önde gelen isimlerinden biri olarak bilinen Beckenbauer'in vefatı futbol dünyasını derin bir üzüntüye boğdu.

Alman futbolunun efsane ismi Franz Beckenbauer, 78 yaşında hayatını kaybetti. Futbol camiası bir efsaneyi kaybetti. İşte detaylar...

FUTBOLUN EFSANESİ BECKENBAUER 9 KEZ BUNDESLİGA'YI BAYERN MÜNİH'E GETİRMİŞTİ!

Tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen Beckenbauer, Almanya'nın 1974 ve 1990 Dünya Kupası zaferlerinde kilit bir rol oynadı. 1974 Dünya Kupası'nda kaptan olarak sahada yer alarak şampiyonluk yaşayan Beckenbauer, 1990 Dünya Kupası'nda ise teknik direktör olarak takımını zafere taşıdı. Futbol camiasının büyük kaybı olan Beckenbauer, kariyeri ve futbol tarihindeki etkisi unutulmayacak bir efsane olarak biliniyor.

Futbolun efsanesi Beckenbauer, 5 kez Bundesliga zaferine ulaştı. Teknik direktörlük kariyerinde ise daha fazla başarı elde etti. Bayern Münih'e 9 kez Bundesliga şampiyonluğunu kazandıran Beckenbauer, hem futbolcu hem de teknik direktör olarak etkileyici bir miras bıraktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler