Futbolda Yeni Kural Gündemde: Futbolcu Artık Bunu Yapmak İstemeyecek!

Futbolda Yeni Kural Gündemde: Futbolcu Artık Bunu Yapmak İstemeyecek!

Futbolda devrim niteliğinde bir kural için görüşmeler başladı. Bugüne kadar uygulanacak olan kurallardan tamamen farklı olacak. The Times’ın paylaştığı habere göre, futbolcular yaptığı itiraz sonra bakın nasıl ceza alacak?

Yabancı kaynakların paylaştığı habere göre, hakem kurallarında değişkiliğe gidilecek. Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), yeni kural hakkında çalışıyor.

Kurul, adeta devrim niteliği taşıyan yeni kural hakkında çalışıyor. Kural gerçekleşirse, hakeme aşırı itiraz eden futbolcular sarı kartla kurtulamayacak.

ŞİDDETLİ İTİRAZ EDEN FUTBOLCU KENARDA BEKLEYECEK

Buz hokeyinde görmeye alışık olduğumuz ceza yönteminin bir benzeri futbol için uygulanabilir. Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), hakeme aşırı itiraz eden futbolcuların 10 dakika saha kenarında bekletileceğini söyledi.

The Times’tan yapılan açıklamaya göre, IFAB’ın kural üstünde çalıştığı belirtildi. Kurul, kural üzerinde çalışırken, yeni dönemde uygulanması bekleniyor.

IFAB’TAN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, yeni kuralla ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı. IFAB, “Oyuncular hakeme itiraz ettiklerinde veya uygunsuz sözler söylediklerinde sarı kart görmekten korkmuyorlar. Ancak maçın 10 dakikasında kenara gelmek gibi bir ceza alırlarsa bunu ciddiye alırlar” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler