Formula 1’de Büyük Heyecan: Avusturya Grand Prix’ini Mercedes Pilotu Kazandı

Formula 1’de Büyük Heyecan: Avusturya Grand Prix’ini Mercedes Pilotu Kazandı

Hafta sonu Formula 1’de heyecan dolu bir yarış yaşandı. Birinciliğin son turlarda el değiştirdiği yarışı George Russell kazandı. Yarışın son turlarında kıyasıya rekabet dikkat çekti.

George Russell, Pazar günü Red Bull sürücüsü Max Verstappen ve McLaren sürücüsü Lando Norris’in çekişmesini fırsat bildi. Şampiyonluk lideri arasındaki çekişmeden yararlandıktan sonra Formula 1'in Avusturya GP'sinde Mercedes'in sezonun ikinci galibiyetini kazandı.

McLaren'ın Oscar Piastri'si, Ferrari'den Carlos Sainz Jr.'ın önünde ikinci oldu. Norris, yedi tur kala Verstappen'den liderliği almaya çalışıyordu. Olay Norris'in arabasının devam edememesine neden oldu ve Verstappen'e 10 saniyelik bir ceza verildi. İkilinin çarpışması diğer rakiplerine yaradı.

ekran-resmi-2024-06-30-21-55-34.png

KAZA RUSSELL’A YARADI

Mercedes'ten George Russell, Max Verstappen ve Lando Norris'in çarpışmasının ardından 2024 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nı kazandı. 11 tur kala Avusturya Grand Prix’sinde bayrağı Russell ilk gören isim oldu.

64. turda, Norris 3. viraja yaklaşırken Verstappen'in dışına taşındı ve Red Bull sola doğru hareket ettiğinde dokundular ve her ikisi de hasar aldı. İki sürücünün de lastiği patladı. Zorunlu pitstop yarıştan kopmalarına neden oldu. Norris zaman kaybetmesinin ardından yarıştan çekildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler