Fenerbahçe ve Galatasaray Resti Çekti! İki Ezeli Rakip İki Ebedi Dost Olarak Dönüyor!

Fenerbahçe ve Galatasaray Resti Çekti! İki Ezeli Rakip İki Ebedi Dost Olarak Dönüyor!

Süper Kupa'da Atatürk posteri, Milli Marş ve Türk Bayrağı izni verilmemesi üzerine Fenerbahçe ile Galatasaray ortak kararla maça çıkmama kararı aldı. TFF, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan ortak açıklama geldi. İşte detaylar haberimizde...

Galatasaray ve Fenerbahçe, tarihi bir kararla Süper Kupa maçına çıkmama kararı aldı. Riyad'daki finale saatler kala Suudi Arabistanlı yetkililerin Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı olan pankartlara ve tişörtlere izin vermeyeceğini açıklamasıyla iki kulüp ortak karar aldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yaptıkları ortak açıklamayla mücadelenin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

İKİ DEV TAKIMDAN ORTAK KARAR!

Galatasaray ve Fenerbahçe, tarihi bir kararla Süper Kupa maçına çıkmama kararı aldı. Riyad'daki finale saatler kala Suudi Arabistanlı yetkililerin Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı olan pankartlara ve tişörtlere izin vermeyeceğini açıklaması, iki kulübün ortak bir karar almasına neden oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yaptıkları ortak açıklamayla mücadelenin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

TAKIMLAR YURDA DÖNÜYOR!

Süper Kupa maçının iptali sonrasında Galatasaray ve Fenerbahçe kafileleri, Türkiye'ye geri dönme kararı aldı. Suudi yetkililerin, Cumhuriyetimizin 100. yılında Mustafa Kemal Atatürk pankartlarına sahaya çıkmasına izin vermemesi üzerine patlak veren krizin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray ve Fenerbahçe Başkanları Dursun Özbek ile Ali Koç bir araya geldi. Riyad'da gerçekleşen toplantı, yaklaşık iki saate yakın sürmesine rağmen sonuç alınamaması üzerine, takımlara otellerinden ayrılmama talimatı verildi. Türkiye'ye dönüş hazırlıkları başlatılan Galatasaray ve Fenerbahçe kafileleri, yaşanan olayların ardından ülkelerine geri dönmeye karar verdiler.

MAÇ ÖNCESİ İZİN KRİZİ

Süper Kupa maçının öncesinde, İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitler için saygı duruşu yapılması planlanırken, pankart ve tişörtlerin taşınması ve giyilmesine Suudi Arabistanlı yetkililer tarafından izin verilmedi. Maçın başlamadan önce gerçekleştirilmesi planlanan milli ritüellerin engellenmesi, futbolseverler ve kulüpler arasında büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Türk futbolunun milli değerlere verdiği önemin bu tür engellemelerle karşılaşması, hem kulüpler hem de taraftarlar arasında geniş bir tepki topladı. Yaşanan bu olaylar sonucunda maç iptal edildi.

TFF, FENERBAHÇE VE GALATASARAY'DAN ORTAK AÇIKLAMA GELDİ!

"Kamuoyuna duyurulur

Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir. Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz.

Türkiye Futbol Federasyonu
Fenerbahçe Spor Kulübü
Galatasaray Spor Kulübü”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler