EURO 2024’ün Finali Belli Oldu: İspanya ile İngiltere Karşılaşacak

EURO 2024’ün Finali Belli Oldu: İspanya ile İngiltere Karşılaşacak

İngiltere, tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonası’nda finale yükseldi. Dün gece Hollanda’yı mağlup eden İngilizler, adını finale yazdırdı. Dramatik sonla biten maçta, turuncular adeta yıkıldı.

Ollie Watkins'in 90. dakikadaki golü, İngiltere'yi Hollanda karşısında 2-1 galibiyeti getirdi. Dortmund'daki mücadelede İngiltere, Pazar günkü İspanya'ya karşı final biletini kazandı.

Hollanda yedinci dakikada öne geçti, ancak Harry Kane'in penaltısı, 20 dakika geçmeden önce Hollanda avantajını iptal etti. Her iki takım da ilk yarı boyunca hücumda. İlk yarısı 1-1 geçen maçın ikinci yarısı ise daha vasattı. Ancak 90'da yedekten gelen Watkins muazzam bir solo çabada gol atarak uzatmalara gitmesini engelledi.

İngiltere kaptanı Harry Kane maç sonrası “Beş dakika, bir dakika alabilirsin, ama bir fark yaratabilirsin, turnuvayı bize kazanabilirsin. Ve Ollie bekliyordu, sabırlıydı ve orada yaptıkları olağanüstü. Ne bitiş ama. Onun adına çok mutluyum, bunu hak ediyor” açıklamasını yaptı.

mixcollage-10-jul-2024-10-46-pm-7466.jpg

İNGİLTERE’DEN MÜTHİŞ SON

İngiltere, Aston Villa'dan Ollie Watkins'in golüyle Hollanda'yı 2-1 yendi. Son saniye galibi kazanmasının ardından EURO 2024 finaline kaldı. Hollandalılar, Harry Kane tartışmalı bir penaltıdan geçmeden önce Xavi Simons'un çarpıcı golüyle öne ele geçmişti. Ancak son saniyelerde Watkins topu aldı, döndü ve kaleciyi inanılmaz derecede sıkı bir açıdan geçti.

Her iki taraf da olumlu başladı, ancak erken liderliği alan Hollanda olmuştu. Declan Rice topu kaybetti ve Xavi Simons, Hollandalıları mükemmel bir başlangıç yapmak için meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Ardından penaltıdan skoru Kaner eşitledi. Maç tam uzatmaya gidecekken Ingiltere son sözü söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler