EURO 2024’de İlk Finalist Belli Oldu: Favori Olan İspanya, Fransa’yı Devirdi

EURO 2024’de İlk Finalist Belli Oldu: Favori Olan İspanya, Fransa’yı Devirdi

İspanya, Fransa'yı 2-1 yendikten sonra Euro 2024 finaline ulaştı ve dördüncü Avrupa şampiyonluğu için rekora bir adım kaldı. İspanya, final yolculuğundaki şimdiki durağı Berlin oldu. Rakibi ise bugün belli olacak.

İspanya, Fransa'yı yenmek ve Pazar günü EURO 2024 finaline çıkmak için geriden geldi. 1-0 mağlup duruma düşen matadorlar maçı kazanmayı bildi.

İspanyol tarafının bu baskısı, art arda üç turnuva kazandıkları 2008-2012'deki inanılmaz başarılı takımdan çok farklı olmadı. Her yönden yeni bir jenerasyonunun geldiğini gösteriyor. Bu zafer, Avrupa Şampiyonası'nda art arda altı maç kazanan ilk takım ve genel olarak turnuvanın tek altı maç kazanan ilk takım oldu.

ekran-resmi-2024-07-10-17-40-52.png

MATADORLAR’DAN TARİHİ GALİBİYET

İspanya, Salı günü Münih'teki Allianz Arena'da Fransa'yı 2-1 yendikten sonra EURO 2024 finaline yükseldi.

Turnuvanın üç kez galibi olan İspanya, Randal Kolo Muani'nin golüyle 1-0 geriye düştü. Fransa’nın Avrupa Şampiyonası açılışında burnunu kırdığından beri ilk maçını maskesiz oynayan Kylian Mbappé'nin 9. dakikada kafa vuruşu atmasının ardından zorlu bir başlangıç yaptı.

Tüm bu yaşananlara rağmen İspanyollar geri dönmeyi başardı. Lamine Yamal ve Dani Olmo, Fransa'nın liderliğini bozarak La Roja'yı Berlin finaline gönderdi ve rekor bir dördüncü Avrupa şampiyonluğu için finale kaldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler