Bu Bir Rekor: Fenerbahçe, Lig Tarihinde En Çok İkinci Olan Takım

Bu Bir Rekor: Fenerbahçe, Lig Tarihinde En Çok İkinci Olan Takım

Fenerbahçe 2011 senesinde bu yana bir türlü mutlu sona ulaşamadı. Bu sezona da büyük umutlarla başlayan sarı lacivertli ekip ligi ikinci sırada tamamladı. Bu alanda ise, kendi başına rekorları kırmayı sürdürdü.

Trendyol Süper Lig’in son haftasında Fenerbahçe, evinde İstanbulspor’u konuk etti. Ev sahibi ekip, 6-0’lık net bir skorla sezonu tamamladı.

Fenerbahçe, son galibiyetle beraber puanını 99’a yükseltti. Konya’da ise, Galatasaray’ın hata yapmasını bekledi. Ancak Galatasaray, deplasmanda hata yapmadı ve şampiyonluğunu ilan etti.

99 PUANLA ŞAMPİYON OLAMAYAN İLK TAKIM

Fenerbahçe, 2023-2024 sezonunda sadece bir kere mağlup olmasına rağmen, ligi ikinci sırada tamamladı. Evinde kaybettiği Trabzonspor maçı bir anlamda şampiyonluğun gitmesine neden oldu.

Diğer yandan Türkiye futbol tarihinde bir sezonda 99 puan toplayarak şampiyonluk sevinci yaşayamayan takım Fenerbahçe oldu. Aynı zamanda tüm sezonlara bakıldığında da en fazla ikinci olan takım yine Fenerbahçe oldu.

İSMAİL KARTAL’DAN AÇIKLAMALAR

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal maç sonunda açıklamalarda bulundu. Sezon değerlendirmesinde bulunan İsmail Kartal şunları söyledi;

“Çok fazla konuşmaya gerek yok. Sezon başından bugüne kadar oyuncular, teknik heyet, taraftarlar, yönetim.. Şampiyon olmaya çok inandık. Bunu hak ettiğimizi düşünüyoruz. Nelere karşı mücadele ettiğimizi biliyoruz. Şampiyonluğun elimizden nasıl kaçtığını bütün Türkiye biliyor, bu aleni bir şekilde oldu. 99 puan, 99 gol…

Şampiyon olamadık ama taraftarların gönlüne girdik. Bize maç sonu teşekkür ettiler. Biz de onlara teşekkür ediyoruz. Taraftara, oyuncular, personele, yönetime, camiama teşekkür ediyorum. Bize inanan ve güvenene medya mensuplarına teşekkür ediyorum. Biz en iyisini yapmaya çalıştık. Biz sadece şampiyonluk kupasını veremedik.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler