Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi'nde İlk Finalist Oldu

Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi'nde İlk Finalist Oldu

Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Paris Saint-Germain'i deplasmanda da yenerek finaldeki yerini garantiledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final rövanşında Borussia Dortmund, deplasmanda PSG'yi 1-0 mağlup ederek finale yükseldi!

İLK MAÇTA RAKİBİNİ 1-0 MAĞLUP ETTİ

Avrupa futbolunun en prestijli kulüp turnuvası olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yarı finalinde heyecan doruktaydı. İlk maçta 1-0'lık skorla üstünlüğü elde eden Fransız devi Paris Saint-Germain, sahasında Almanya'dan gelen Borussia Dortmund'u konuk etti. Ancak Borussia Dortmund, deplasmanda sergilediği etkili oyunla rakibini 1-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Bu galibiyetle Dortmund, büyük bir başarıya imza atarak finale çıkan ilk takım oldu.

FİNALE ÇIKMAYI BAŞARDI 

İtalyan hakem Daniele Orsato'nun yönettiği mücadelenin ilk yarısında her iki takım da fırsatları gole çeviremedi. Ancak ikinci yarının başında Emery'nin şutu direğe çarptı. Şanssızlık yaşayan PSG, 50. dakikada Hummels'in kafa golüyle 1-0 geriye düştü. Golden sonra baskısını artıran ancak Vitinha'nın 88. dakikadaki direk şutuyla tekrar hüsrana uğradı. Kalan sürede de gol bulamayınca Borussia Dortmund sahadan 1-0 galip ayrılarak adını finale yazdıran takım oldu. Alman ekibi, finalde Real Madrid-Bayern Münih eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek. Turnuvanın final maçı ise 1 Haziran Cumartesi günü İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanacak karşılaşma futbol severler tarafından merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler