Beşiktaş, Yeni Teknik Direktörünü Buldu: Hollandalı Teknik Adamla Sözleşme İmzalandı

Beşiktaş, Yeni Teknik Direktörünü Buldu: Hollandalı Teknik Adamla Sözleşme İmzalandı

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, yeni teknik direktörünü açıkladı. Sezonu bitmesiyle beraber öncelikle teknik direktör çalışmaları hız kazandı. Birçok kulüp yeni sezon için erken davranmayı tercih etti.

Yeni teknik direktör furyasını ilk olarak Antalyaspor başlattı. Fenerbahçe’nin efsane oyuncusu Alex de Souza ile anlaştı. Fenerbahçe ise yılın en büyük transferine imza attı. Dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho ile anlaştı.

Büyük ses getiren transfer hem Türkiye’de hem de dünyada fazlasıyla konuşuldu. Teknik direktörsüz kalan Beşiktaş’ın ne hamle yapacağı merak ediliyordu. Dün akşam geç saatlerde KAP haberi geldi.

BEŞİKTAŞ, VAN BRONCKHORST İLE ANLAŞTI

2023-2024 sezonunu oldukça çalkantılı geçiren Beşiktaş, yeni sezonda hata yapmak istemiyor. Bu yüzden teknik direktör transferinde erken adım attı. Hollanda’nın efsane oyuncusu olan Giovanni Van Bronkhorst ile anlaşmaya vardı.

2+1 yıllık anlaşmaya varılan Giovanni van Bronckhorst'un yardımcılıklarını Jean Paul van Gastel ve Serdar Topraktepe yapacaktır. Yeni teknik direktörün imza töreni ile ilgili ayrıca bilgilendirme kulüp tarafından yapılacaktır.

s-77e8dbe6dd55665f259f21c3078d873769b553a6-jpg.webp

GIOVANNI VAN BRONCKHORST KİMDİR?

Profesyonel futbolculuk kariyerine 1993 yılında Hollanda’nın Rotterdam kulübünde başlayan van Bronckhorst daha sonra Feyenoord, Glasgow Rangers, Arsenal ve Barcelona gibi dünyaca ünlü kulüplerin formalarını giydi ve kariyeri boyunca orta sahada ve savunmada görev yaptı.

2011 yılında Feyenoord’da yardımcı antrenör olarak başladı. 2015 yılında aynı kulüpte teknik direktörlük görevine yükselen van Bronckhorst, hocalık kariyeri boyunca 1 kez Hollanda Ligi (Eredivisie) şampiyonluğu, 2 kez Hollanda Kupası, 2 kez Hollanda Süper Kupa, 1 kez de İskoçya Kupası şampiyonlukları yaşadı. Aynı zamanda Van Bronckhorst, Glasgow Rangers’ı 2021-22 sezonunda UEFA Avrupa Lig finaline taşıdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler