Avrupa Şampiyonu İspanya Oldu: Finalde İngiltere’yi Devirdi

Avrupa Şampiyonu İspanya Oldu: Finalde İngiltere’yi Devirdi

İspanya dördüncü kez rekor bir Avrupa futbol kralı oldu. Avrupa Şampiyonası’nı en çok kazanan takım oldu. İngiltere takımı ise on yıllardır süren yetersiz başarı hikayesine bir yenisi ekledi.

Baştan sona hakim olduğu bir turnuvayı tamamlayan İspanya, 7’de 7 yaptı. Tüm maçlarını mağlup olmadan tamamladı. Pazar günü Avrupa Şampiyonası finalinde İngiltere'yi 2-1 yendi.

İspanya, Pazar günü Berlin'de İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek Avrupa Şampiyonası'nı ele geçirdi. Sonuç, tarihin en çok Almanya ile kazanmasının önüne geçti ve dördüncü turnuva zaferi oldu.

Fark yaratan gol, Mikel Oyarzabal’dan geldi. Marc Cucurella’nın ceza sahası içine bir çapraz vuruş yapmasıyla 86. dakikada gerçekleşti. İngiltere'nin dakikalar sonra Declan Rice ve Marc Guehi'nin yakın kafa vuruşlarında eşitleme şansı vardı, ancak her ikisi de golle sonuçlanmadı.

6694606d0c9995-30982537-jpeg.webp

GOLLER İKİNCİ YARIDA GELDİ

İspanya ilk yarının büyük bölümünü kontrol etti ancak istediği golü bulamadı. Bu durum ikinci yarı değişti.

Devre arasından sadece iki dakika sonra, İspanyol forvet Lamine Yamal topu sağ kanatta aldı. Sahanın sol tarafına doğru çizerek Nico Williams'a mükemmel bir pas verdi. Williams, takımını 1-0 öne geçirdi.

İngiltere 73. dakikada skoru eşitledi. Sağ taraftan aşağı doğru hareket eden Bukayo Saka, Jude Bellingham'ı ceza sahasının ortasında buldu. Bellingham, topu yayın hemen dışında, Cole Palmer'a verdi ve uzaktan atılan şutla durdu eşitledi. Ancak son dakikalarda İngilizler Oyarzabal’ın golüne engel olamadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler