Antalyaspor:2 Kayserispor: 0

Antalyaspor:2 Kayserispor: 0

Antalyaspor, Hes Kablo Kayserispor'u 2-0 yendi. Bu galibiyetin ardından puanını 17'ye yükselten ev sahibi Antalyaspor 12. sıraya yerleşirken, konuk ekip Kayserispor ise 10 puanla 18. sırada yer aldı.

Süper Lig'in 13'üncü haftasında Antalya'da oynanan maçta Fraport TAV Antalyaspor, Hes Kablo Kayserispor'u 2-0 yendiHakem Ümit Öztürk'ün ilk düdüğünün ardından iki takımın futbolcuları bir dakika boyunca topa dokunmayarak yayıncı kuruluşu protesto ettiSüper Lig ve Türkiye Kupası'nda çıktığı son üç maçta kalesini rakibe kapatan Antalyaspor, Kayserispor mücadelesinden de gol yemeden ayrıldı.

STAT: Antalya

HAKEMLER: Ümit Öztürk, Esat Sancaktar, Osman Gökhan Bilir

FRAPORT TAV ANTALYASPOR: Boffin - Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Naldo, Kudriashov, Fredy, Nuri Şahin, Sidney Sam (Dk. 81 Hakan Özmert), Amilton (Dk. 88 Gökdeniz Bayrakdar), Podolski (Dk. 81 Eren Albayrak), Jahovic (Dk. 65 Orgill)

HES KABLO KAYSERİSPOR: Doğan Alemdar - Miguel Lopes, Aziz Eraltay, Cristian Sapunaru, Dimitrios Kolovetsios, Zoran Kvrzic (Dk. 67 İlhan Parlak), Aaron Lennon, Pedro Henrique, Joseph Attamah, Manuel Fernandes (Dk. 46 Gustavo Campanharo), Denis Alibec (Dk. 46 Kanga)

GOLLER: Dk. 37 Amilton, Dk. 40 Fredy (Fraport TAV Antalyaspor)

SARI KARTLAR: Sam, Amilton, Nuri Şahin, Naldo (Fraport TAV Antalyaspor) - Campanharo (Hes Kablo Kayserispor)

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

6'ncı dakikada Sidney Sam'in rakip yarı alanının ortasından çektiği şutu kaleci Doğan Alemdar kurtardı.

10'uncu dakikada Zoran Kvrzic'in ceza yayı üzerinden sert şutu kalecinin sağından auta gitti.

31'inci dakikada Amilton'un altıpas üzerinden çektiği sert şut, defansa çarparak üst direkten kornere gitti.

33'üncü dakikada Bünyamin Balcı'nın pasında altı pas üzerinde topla buluşan Sidney Sam dönerek vurdu, top az farkla auta gitti.

37'nci dakikada Sidney Sam'ın pasında topla buluşan Jahovic, meşin yuvarlağı ceza alanı içindeki Amilton'la buluşturdu. Bu futbolcunun vuruşunda top ağlara gitti: 1-0.

40'ıncı dakikada Bünyamin Balcı topu sağ kanattan ceza sahası içine yerden gönderdi. Fredy karşıladığı topa gelişine düzgün bir vuruş yaparak ağları havalandırdı: 2-0.

İlk yarı Fraport TAV Antalyaspor'un 2-0 üstünlüğü ile kapandı.

59'uncu dakikada Fraport TAV Antalyaspor atağında Fredy'nin ceza sahası içi sağ çaprazından çektiği sert şutu araya giren savunma son anda engelledi.

66'ncı dakikada sol kanatta Veysel Sarı'dan topu kapan Pedro Henrigue, rakip ceza alanına girerek golünü attı. Ancak VAR hakeminin uyarısı ile maçın hakemi Ümit Öztürk pozisyonu yeniden izledi. Golden önce Pedro Henrique'nin Veysel Sarı'ya faul yaptığını tespit eden Öztürk, golü geçersiz kaydı.

68'inci dakikada Fraport TAV Antalyaspor ceza alanına giren topla Pedro Henrique, kaleci Boffin ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci yatarak topu uzaklaştırdı.

76'ncı dakikada Campanharo'un sağ çaprazdan ceza sahasına yaptığı ortayı savunma uzaklaştırdı.

Maçı Fraport TAV Antalyaspor 2-0 kazandı.

antalyaspor-hes-kablo-kayserisporu-2-0-yendi-bu-galibiyetin-ardindan-puanini-17ye-yukselten-ev-sahibi-antalyaspor-12-siraya-yerlesirken-konuk-ekip-kayserispor-ise-10-puanla-18-sirada-yer-aldi.jpg

MAÇIN ARDINDAN

Ersun Yanal: 70 dakika oyunun kontrolü bizdeydi

Samet Aybaba: Futbol doğru oynansın istiyoruz

Süper Lig’in 13'üncü haftasında Antalya’da oynanan maçta Fraport TAV Antalyaspor, Hes Kablo Kayserispor’u maçın ilk yarısında attığı gollerle 2-0 yendi. Ev sahibi takım aldığı galibiyetle ligde 3 basamak yükselerek 17 puanla 12’nci sıraya yerleşti.

İki takımın teknik direktörleri, karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı. Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maçın başındaki ve sonundaki 10’ar dakikayı çıkarmaları halinde, kalan 70 dakika boyunca oyunun kontrolünün kendilerine olduğunu söyledi.

Maçta istediklerini rakibe kabul ettirdiklerini ve istedikleri oyunu oynayarak sonuca gittiklerini ifade eden Ersun Yanal, “Sayılmayan gol rakibi heyecanlandırdı, coşturdu, umutlandırdı. Ancak biz de oyun temposunu yükselttik. Bu verilmeyen gol pozisyonlarını da rakibe vermemeliydik. Eleştirebileceğim tek yön buydu. Oyuncularım istediğimiz oyunu sahaya yansıttı. Kısa süre içinde kendilerini işlerine bu kadar veren oyuncu grubuma teşekkür ediyorum. Pozitif futbolumuzu her hafta sürdürmeliyiz. Bunun için de çaba sarf etmeliyiz” dedi.

SAMET AYBABA: FUTBOL DOĞRU OYNANSIN İSTİYORUZ

Hes Kablo Kayserispor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise maçtan önce futbolcularını uyardığını belirterek, “Oyuncularıma ‘Maçı kazanma arzumuz üst düzeyde. Ama doğru yaptığımız bazı şeylerden uzaklaşırsak, maçı kazanma ihtimalimiz de ortadan kalkar’ demiştim. Nitekim maçın ilk yarısında söylediklerimi yaptılar. Kendilerine özgüvenleri üst seviyedeydi. Çok basit hatalar yaptılar. Skorun 2-0’a gelmesindeki en büyük etken bizim bu davranışlarımızdı” ifadelerini kullandı.

İkinci yarıda oyunun temposunun tamamen değiştiğini, özellikle attıkları ve verilmeyen gollerden sonra rakibin oyun temposunun düştüğünü öne süren Samet Aybaba, “Verilmeyen o gol pozisyonlarına iyi bakmak lazım. Bu konuda belki fazla konuşmak lazım, fazla yorum yapmamamız lazım. Ancak biz 3 maçtır adaletsizlik yaşıyoruz. Bizim maçlarımıza baktığınız zaman gerçekten de bize karşı birtakım hatalar yapıldığını görüyoruz. Biz sadece bize değil, karşı takıma da yapılmasını istemiyoruz. Futbol doğru oynansın istiyoruz. Herkes hak ettiğini alsın istiyoruz. Bu nedenle bunları iyi irdeleyip, doğru bakıp, hakem arkadaşları da doğru yönlendirmek lazım. Çok emek var arkadaşlar. Pandemi süresince testler, uçaklar, gidiyoruz, geliyoruz. Bir sürü emek veriyoruz. Karşı takımlar da aynı emeği veriyor. Büyük mücadele veriyoruz. Bu kadar basit olmamalı” diye konuştu.

antalyaspor-hes-kablo-kayserisporu-2-0-yendi-bu-galibiyetin-ardindan-puanini-17ye-yukselten-ev-sahibi-antalyaspor-12-siraya-yerlesirken-konuk-ekip-kayserispor-ise-10-puanla-18-sirada-yer-aldi-001.jpg

Antalyaspor:2 Kayserispor: 0

Antalyaspor:2 Kayserispor: 0

Antalyaspor:2 Kayserispor: 0

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler