Antalyaspor Kulübü Başkanı Sinan Boztepe: Milli Değerler Her Şeyden Üstündür!

Antalyaspor Kulübü Başkanı Sinan Boztepe: Milli Değerler Her Şeyden Üstündür!

Antalyaspor'un defans pozisyonunda görev alan İsrailli futbolcu, attığı gol sonrasında İsrail yanlısı hareketleri sonucu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlamasıyla gözaltına alındı. İşte detaylar...

Antalyaspor-Trabzonspor maçında gol sonrası bandajına İsrail-Filistin  çatışmalarının başlangıç tarihi olarak 7 Ekim, 100. gün ve İsrail bayrağını simgeleyen işaretleri yazan Antalyaspor'un oyuncusu Jehezkel, gözaltına alındı.

ANTALYASPOR'DAN AÇIKLAMA GELDİ!

"Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68’inci dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir. Yönetim Kurulumuz, sonunda şampiyonluk ya da kupa bile olsa, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir"

BAKAN TUNÇ: "SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR!"

"Bugün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail'in Gazze’de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek suçundan adli soruşturma başlatılmıştır. 100 günü aşkın süredir, çocuk-kadın, genç-yaşlı demeden Gazze'de soykırım yaparak insanlık suçu işleyerek İsrail'in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz"

SAGİV JEHEZKEL KİMDİR?

İsrailli Sagiv Jehezkel, 21 Mart 1995 yılında Rishin, Leizon'da doğdu. Defansta görev alan Jehezkel, Antalyaspor'da 29 numaralı formaya sahiptir. 2014 yılında Hapoel Tel Aviv'de profesyonel kariyerine başlayan Sagiv Jehezkel, Maccabi Tel Aviv, Ironi Kiryat Shmona, Bnei Yehuda Tel Aviv, MS Ashdod, Hapoel Be'er Şeva gibi önemli kulüplerde forma giydi.

Türkiye'de Antalyaspor takımında defans pozisyonunda görev yapan futbolcu, kariyeri boyunca birçok spor kulübü ile çalıştı. Antalyaspor'un 29 numaralı defans oyuncusu Sagiv Jehezkel, bandajına 7 Ekim'i çatışmaların başlangıç tarihi olarak işaretleyip, 100. günü ve İsrail bayrağını simgeleyen işaretleri yazarak büyük tepki çekti. attığı gol sonrasında İsrail yanlısı hareketleri sonucu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlamasıyla gözaltına alındı. Bu olayın ardından kulüp, Jehezkel'i kadro dışı bıraktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler