Alanyaspor, ligdeki ilk mağlubiyetini aldı

Alanyaspor, ligdeki ilk mağlubiyetini aldı

Süper Lig'in 11'inci haftasında Gençlerbirliği, sahasında Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 yendi. Bu sonuçla lider Aytemiz Alanyaspor ilk yenilgisini yaşarken, Gençlerbirliği 6 maç sonra galip geldi.

STAT: Eryaman

HAKEMLER: Fırat Aydınus, Aleks Taşcıoğlu, Candaş Elbil

GENÇLERBİRLİĞİ: Nordfeldt, Johansson, Arda Kızıldağ, Toure, Polomat (Dk. 85 Halil İbrahim Pehlivan), Piris da Motta, Berat Ayberk Özdemir (Dk. 78 Murat Yıldırım), Candeias, Soner Dikmen, Sio (Dk. 85 Sefa Yılmaz), Stancu (Dk. 63 Gökhan Altıparmak)

AYTEMİZ ALANYASPOR: Marafona, Juanfran, Caulker, Tzavellas, Ahmet Gülay (Dk. 87 Umut Güneş), Siopis (Dk. 63 Efkan Bekiroğlu), Salih Uçan (Dk. 79 Berkan Kutlu), Davidson (Dk. 79 Hasan Ayaroğlu), Bakasetas, Mustafa Pektemek (Dk. 46 Adam Bareiro), Babacar

GOLLER: Dk. 41 Berat Ayberk Özdemir, Dk. 75 Candeias (Gençlerbirliği), Dk. 83 Bakasetas (Penaltıdan) (Aytemiz Alanyaspor)

SARI KARTLAR: Dk. 72 Polomat, Dk. 78 Sio, Dk. 81 Toure, Dk. 90 4 Arda Kızıldağ (Gençlerbirliği), Dk. 81 Bakasetas, Dk. 85 Berkan Kutlu (Aytemiz Alanyaspor)

KIRMIZI KART: Dk. 90+6 Çağdaş Atan (Aytemiz Alanyaspor teknik direktörü)

super-ligin-11inci-haftasinda-genclerbirligi-sahasinda-aytemiz-alanyasporu-2-1-yendi-bu-sonucla-lider-aytemiz-alanyaspor-ilk-yenilgisini-yasarken-genclerbirligi-6-mac-sonra-galip-geldi.jpg

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf lider Alanyaspor oldu. Bakasetas'ın ceza sahası dışından çektiği sert şutu kaleci Nordfeldt son anda kornere çeldi.

Gençlerbirliği ilerleyen dakikalarda oyunda dengeyi sağladı.

24. dakikada Johansson'un ortasında arka direkte boşta kalan Candeias'ın gelişine vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.

41. dakikasında Başkent ekibi 1-0 öne geçti. Candeias'ın pasında ceza sahası dışında topla buluşan Berat Aybert Özdemir sert bir şut çıkardı ve muhteşem bir gole imza attı. 

75. dakikada Alanyaspor'un kullandığı köşe vuruşu Gençlerbirliği için bir kontratak fırsatına dönüştü. Topu ceza sahasına taşıyan Sio'nun pasında Candeias fileleri havalandırdı. 2-0.

80. dakikada Alanyaspor penaltı kazandı. Bu penaltıda topun başına geçen Bakasetas, 83. dakikada takımını umutlandıran golü attı. 2-1.

Alanyaspor uzatma dakikalarında bir penaltı daha kazandı. Steven Coulker, Arda ile girdiği ikili mücadelenin ardından ceza sahasında yerde kaldı. VAR incelemesinin ardından hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda bir kez daha topun başına geçen Bakasetas bu kez Nordfeldt'i geçemedi.

Teknik direktör Çağdaş Atan uzatma dakikalarında kırmızı kart gördü.

Gençlerbirliği bu galibiyetle birlikte 6 hafta sonra ilk kez kazanırken, Antalya temsilcisi ligdeki ilk mağlubiyetini alarak 23 puanda kaldı.

super-ligin-11inci-haftasinda-genclerbirligi-sahasinda-aytemiz-alanyasporu-2-1-yendi-bu-sonucla-lider-aytemiz-alanyaspor-ilk-yenilgisini-yasarken-genclerbirligi-6-mac-sonra-galip-geldi-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler