2023 Ballon d’Or Genç Oyuncusu Bellingham Oldu!

2023 Ballon d’Or Genç Oyuncusu Bellingham Oldu!

2023 Ballon d’Or ödülleri dağıtılıyor. Yılın en genç oyuncusu da belli oldu. 20 yaşındaki Real Madridli oyuncu kazandı. Jude Bellingham, El Clasico sonrasında ödülünü aldı. İşte detaylar…

İngiltere orta saha oyuncusu Jude Bellingham, 21 yaşın altındaki en iyi genç oyuncuya verilen 2023 Kopa Trophy'yi kazandı. 20 yaşındaki genç oyuncu, 13 maçta 13 gol atarak Real Madrid'de dikkat çekti. Ayrıca Bellingham, Kopa Trophy'yi kazanan ilk İngiliz oyuncu oldu.

Jude Bellingham, ödül öncesi önemli başarı gösterdi. Cumartesi günkü Barcelona'daki 2-1 El Clasico galibiyetinde iki gol attı. Attığı iki golle beraber ilk 13 maçında gol rekorunu kırdı.

GENÇ OYUNCU BALLON D’OR ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ OLDU

20 yaşındaki oyuncu, ödüle layık görülmeden önce 18. sıradaydı. 2018'deki kuruluşundan bu yana Kopa Kupasını kazanan ilk İngiliz oyuncu olması da dikkat çekti. Sonuç olarak yılın genç oyuncusuna verilen Kopa Trophy ödülünün sahibi Jude Bellingham oldu.

Listede ayrıca, Barcelona'dan Gavi ve Pedri'nin, Bellingham'ın takım arkadaşı Eduardo Camavinga da yer aldı.

Bellingham, geçen sezon Borussia Dortmund için göze çarpan bir oyuncuydu ve tüm müsabakalarda 47 maçta 14 gol attı. Alman birinci ligini kazanmaya oldukça yakın olacak bir performans sergiledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler