Vali Yazıcı'dan Aşı Çağrısı

Vali Yazıcı'dan Aşı Çağrısı

ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, bayram süresince tüm kamu ve özel hastaneler, toplum sağlığı merkezlerinin açık olduğunu belirterek, Antalyalılara "Lütfen aşı olalım" diye seslendi.

Koronavirüsle mücadelede devam eden aşılama, Kurban Bayramı boyunca da tüm kamu hastaneleri ve özel hastanelerde devam edecek. Vali Ersin Yazıcı, sosyal medya hesapları üzerinden Antalyalılara, Kurban Bayramında da aşı olabilecekleri çağrısı yaptı.

TÜM HASTANELER AÇIK

Vaka, hasta ve vefat sayılarındaki düşüşlerin aşı sayesinde sağlanacağını belirten Vali Yazıcı, "Eski normallerimize dönmek için aşı olmayı ihmal etmeyelim. Bayram süresince kamu ve özel hastanelerimiz, toplum sağlığı merkezlerimiz ve tıp fakültemiz aşı için açık olacaktır" dedi.

'LÜTFEN AŞI OLALIM'

Vali Yazıcı, yaptığı paylaşımda, "Kıymetli Antalyalılar önceden olduğu gibi sağlıkla Kapalıyol'da gezmek, Konyaaltı'nda denize girmek, Kent ormanında piknik yapmak, eski Lara yolunda yürüyüş yapmak, tiyatro ve sinema keyfi için lütfen aşı olalım" diye seslendi.

Esnafa da seslenen Vali Yazıcı, "Dükkanlarımızın, iş yerlerimizin, kafe ve restoranlarımızın, pastanelerimizin, turizm işletmelerimizin, berberlerimizin ve kuaförlerimizin salgından dolayı tekrar kapanmaması için hayatın tekrar durma noktasına gelmemesi için lütfen aşı olalım" dedi.

Yazıcı, öğrenciler ve gençlere de "Sevgili öğrenciler, kıymetli gençler; Sonbaharda okulumuza gidebilmek ve yüz yüze eğitim görebilmek için, anne ve babalarımızı, abi ve ablalarımızı, kısaca 18 yaşından büyüklerimizi aşı olmaları için yönlendirelim. Tedirgin olmayalım, bilime güvenelim. Aşı hayat kurtarır" diye çağrı yaptı.

AŞILAR 2 MİLYONU AŞTI

Sağlık İl Müdürü Dr. Ünal Hülür, Antalya'da 16 Temmuz itibarıyla toplam aşı sayısının 2 milyon 67 bin 385'e ulaştığını belirterek, bunların 1 milyon 106 bin 29'unun Biontec, 961 bin 356'sının Sinovac olduğunu söyledi. Dr. Hülür, birinci doz aşılama oranının yüzde 68'e ulaştığını belirterek, iki hafta içinde yüzde 75'e çıkıp mavi renk olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Vali Yazıcı'dan Aşı Çağrısı

Vali Yazıcı'dan Aşı Çağrısı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler