Uzmanlar Uyardı: Sağlıklı Diş Fırçalamak İçin Neler Yapılmalı?

Uzmanlar Uyardı: Sağlıklı Diş Fırçalamak İçin Neler Yapılmalı?

İnsanların en çok sıkıntı çektiği konulardan biri de diş. Gerekli bakım yapılmadığında dişler zamanla işlevini kaybediyor. Uzmanlar, diş konusunda ise sürekli uyarılarını yineliyor. Peki hekimlere göre diş fırçalarken ne yapmak gerekiyor?

Teknolojinin gelişmesiyle beraber diş alanında da yeni uygulamalar yapılıyor. Ancak bu konuda diş uzmanları, uyarıyor. Hekimler, kalıcı hasara neden olabilecek zararlı bir uygulamadan kaçınılması gerektiğini söylüyor.

Diş uzmanlarından gelen tavsiyelerde genellikle; günde iki kez fırçalama ve diş ipi kullanma işlemleri öneriliyor.

DİŞ HEKİMLERİNİN TAVSİYESİ

Diş hekimleri, 1970'lerde dişlerimizi iki dakika fırçalamayı tavsiye etmişti. Sonrasında insanların yumuşak kıllı bir diş fırçası kullanmalarını önerdiler. Ancak bugünkü fikir birliği çoğunlukla 1990'lardan beri yayınlanan ve fırçalama zamanlarına, tekniklerine ve diş fırçası tipine bakan çalışmalara dayanıyor.

dis-fircasi-ve-macunu.jpg

SAĞLIKLI DİŞ FIRÇALAMAK İÇİN UYGUN SÜRE

Çalışmalar, iki dakikalık fırçalamanın plak azalmasına yol açtığını gösterdi. Ancak, iki dakikadan daha uzun süre fırçalamanın daha fazla plağı kaldırdığı söylüyor.

Dişlerimizi düzgün veya yeterince uzun süre fırçalamamak, daha yüksek plak seviyelerine yol açabilir. Fırçalamak için daha fazla zaman harcamak gerekir. Her fırçalamanızda dört dakika zaman ayırmak daha temiz dişlere yol açtığını göstermektedir.

dis-kahvalti.jpg

KAHVALTIDAN SONRA DİŞ FIRÇALAMAK

Bir diğer uzman hekim ise, kahvaltı öncesinde diş fırçalamanın önemine vurgu yapıyor. Dr. Joshi, "Kahvaltıdan sonra dişlerinizi fırçalamazsanız, çeşitli ağız sağlığı sorunları ortaya çıkabilir" diye uyardı. Kahvaltı yapmak ağızda yiyecek parçacıkları bırakır. Bu da ağzınızdaki bakterilerin tam olarak gelişmesine yol açar.

Tüm uzman ve hekimler; doğru diş fırçası, diş macunu kullanımını önemsiyor. Ayrıca diş fırçalama sürecinin en az 4 dakika olması gerektiğini vurguluyor. Ağız içinde kalıntıların tamamen çıkarılması için diş ipini şiddetle tavsiye ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler