Şifasını Resimde Buldu

Şifasını Resimde Buldu

AKCİĞER kanseriyle savaşan 49 yaşındaki Murat Toksöz, şifasını resim sanatında buldu. Toksöz'ün fırçasından çıkan resimler, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Muratpaşa Belediyesi Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde gerçekleşen serginin açılış kurdelesini, belediye meclis üyesi Serpil Üstün, ressam Murat Toksöz, eşi Meryem Toksöz, kızı Pınar Toksöz ile birlikte davetlilerin alkışı eşliğinde kesti. Meclis üyesi Üstün, "Murat Toksöz'ü yaşama tutunmasını sağlayan rengârenk resimleri hepimizi heyecanlandırdı" dedi, Toksöz'ü başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

KANSERLE SAVAŞMA KARARI

Resim sanatıyla "kanser" teşhisi konulduktan sonra tanışan iki çocuk babası Murat Toksöz'ün asıl mesleği ise dekorasyon, boya, badana işi. Toksöz, "Doktorlarımdan kötü haberi alınca hiç moralimi bozmadım. İçimdeki canavar ile savaşmaya karar verdim" dedi. Toksöz, hikâyesini şöyle anlattı;

"Ailem çok üzgündü. Ben onları teselli ediyordum. Kanserle savaşacağıma söz verdim. Pes etme yerine bir şeylerle uğraşmam gerektiğini düşünürken bir sabah uyandığımda karşımda resim şövalesi, üzerinde bez tuval, boya paleti, fırça ve rengârenk boyalar buldum. Kızım Pınar, bana sürpriz yapmış. Kızıma, hiç resim yapma tecrübem olmadığını söyledim. Kızım da "Sen dekorasyon, boya, badana işleri yapıyorsun, duvarları boyuyorsun. Resim de çizer boyarsın" dedi, bana güç verdi. İnternette resim yapma konusunda eğitici programlar buldum, inceledim, denemeler yaptım. İlk yaptığım resim bana büyük heyecan verdi. Gece uykum kaçınca da kalkıp tuval başına geçtim. Her gün bir tablo üretmeye başladım. Bir ay içinde 40 esere sahip oldum. Ailemde herkesin yüzü gülmeye başladı. Başarım onları çok mutlu etmişti. Akrabalarım bana hediye tuvaller, boyalar, fırçalar alıp getirdi. Kızım, eserlerimi sergilememi önerdi. Galeriden gün aldı, ilk sergim açıldı."

Şifasını Resimde Buldu

Şifasını Resimde Buldu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler