Rotaryenlerden 'Bir nefes bin hayat' projesi

Rotaryenlerden 'Bir nefes bin hayat' projesi

Antalyalı Rotaryenler, piyasa değeri 300 bin lirayı bulan 4 adet solunum cihazını koronavirüs tedavisinde kullanılmak üzere 2 hastaneye bağışlayarak destek oldu.

Antalya'daki 6 Rotary Kulübü, 'Bir nefes bin hayat' projesi kapsamında koronavirüs ile mücadele için solunum cihazı projesine destek oldu.

Rotaryenler, dünyayı saran koronavirüs (Covid-19) pandemisi sonrası hastanede tedavi gören ve solunum sıkıntısı yaşayan hastaların ihtiyaç duyduğu ventilatör (solunum) cihazı sıkıntısını çözmek için 'Bir nefes, bin hayat projesi'ni hayata geçirdi. Uluslararası Rotary Vakfı ile Rotary 2430 Bölge Federasyonu Kulüpleri'nin katkıları ile sağlanan 285 bin dolar (Yaklaşık 2 milyon lira) ile küresel bağış projesi gerçekleştirildi.

Projeye, Tayvan, İspanya, Finlandiya, Hindistan, ABD gibi ülkelerdeki Rotary kulüpleri katkı sağladı ve Uluslararası Rotary Vakfı proje tutarının büyük bölümünü karşılayarak destek oldu. 5 ay gibi kısa sürede gerçekleştirilen 'Bir Nefes Bin Hayat' projesi kapsamında, ülkemizde üretimi tamamlanan 41 adet solunum cihazı, ülke genelinde dağıtıldı.

rotaryenlerden-bir-nefes-bin-hayat-projesi.jpg

PİYASA DEĞERİ 300 BİN TL'Yİ BULUYOR

Rotary Kulübü, Kaleiçi Rotary, Aspendos, Olimpos, Perge ve Alanya olmak üzere Antalya'daki 6 Rotary Kulübü, projeye katkı koydu ve 4 adet solunum cihazı alındı. Piyasa değeri 300 bin lirayı bulan solunum cihazları, Antalya'da koronavirüs tedavisinde kullanılmak üzere Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne bağışlandı.

TESLİM EDİLDİ

İki cihaz Rotary kulübü başkanlarının katılımıyla Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Halil Yalçın Yüksel'e teslim edildi. Diğer 2 solunum cihazı da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necmiye Hadimioğlu, Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu, Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Melike Cengiz, Prof. Dr. Murat Yılmaz'a teslim edildi. 

Hastane yetkilileri, koronavirüs pandemisinde solunum cihazının hayati önem taşıdığını belirterek Rotaryen kulüplerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler