Robotik Tedavi Yaşlılar İçin 24 Saatte Mucizeler Yaratıyor

Robotik Tedavi Yaşlılar İçin 24 Saatte Mucizeler Yaratıyor

ANTALYA'da diz iç yan bağı kopan ve yatağa bağımlı hale gelen 78 yaşındaki iki hasta, robotik cerrahiyle yapılan operasyonlar sonucu sağlıklarını kavuştu.

Antalya'da yanlış tedaviler sonrası diz iç bağları kopan Saime Ovalı (78) ve Durkadın Türkyılmaz (78), Op. Dr. Cengiz Yılmaz'ın aynı gün gerçekleştirdiği robotik cerrahi ameliyat sayesinde yatağa bağımlı olmaktan kurtulup, 24 saatte ayağa kalktı. Op. Dr. Cengiz Yılmaz, her iki hastanın ayağa kalkıp günlük ihtiyaçlarını karşılayacak duruma geldiğini belirterek, "Bu operasyonu aynı günde iki hastamızda gerçekleştirdik. Hastalarımız Saime Ovalı ve Durkadın Türkyılmaz, yanlış uygulamalar nedeniyle ayağa kalkamaz hale gelip, yatağa bağımlı yaşamaya başlamışlar" dedi.

YANLIŞ OPERASYON YATAĞA BAĞLADI

Her iki hastada diz eklem protezinin arkaya ve dışa doğru çıktığını tespit ettiklerini ifade eden Op. Dr. Yılmaz, "Biz bunu navigasyon sistemiyle kontrol ettik. Özellikle iç yan bağı tamamen kopmuş. Bunu yerine getirdikten sonra kolaylıkla açıldığını görüp bu bağın tamirini yaptık. Yerine geldiğinde stabil oldu. Bu işlemi yapmamış olsaydık, mevcut protezin tamamını çıkartıp menteşeli çok daha zor, total diz revizyonu ameliyatı yapacaktık. Oldukça zahmetli ve masraf gerektiren bir işlem yapılması gerekecekti. Onun yerine yerinden çıkan eklemi yerine oturtup bağların tamirini yaptık. Bu sistemi uygularken yeni jenerasyon navigasyonun bize katkısı çok oldu. Bu sistem olmadığı durumda bu ameliyatı yapmamız çok zor olacaktı. Hem ameliyat süresini kısalttı, hastaya vereceğimiz cerrahi travmayı da azaltmış oldu. Yaklaşık 2 aydır yürüyemeyen hasta bu sayede ayağa kalktı ve yürüyor" dedi.

AĞRILARDAN KURTULDU SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Saime Ovalı, ameliyat öncesi her iki dizinde rahatsızlık olduğunu belirterek, "Çok sayıda doktora gittim fakat şifa bulamadım. Yapılan sol diz ameliyatından sonra dikişim patladı. Üç ay yatarak tedavi gördüm. Hiç ayağa kalkmadım. Tedavi sonunda ayağa kalktığımda dizimin yana kaydığını dikişlerimin patladığını gördüm. Doktorum Cengiz Yılmaz beyin ameliyatından sonra şifa buldum. Bir hafta oldu ama ayağa kalkıp yürüyebiliyorum. Ağrılarımdan da kurtuldum" dedi.

24 SAATE AYAĞE KALKTI 48 SAATE YÜRÜDÜ

Durkadın Türkyılmaz ise yaklaşık 6 ay önce olduğu ilk ameliyattan sonra yürüteçle ayağa kalkabildiğini belirterek, "Bir süre sonra ayağımda şiddetli ağrılar hissettim. Doktora tekrar gitme ihtiyacı hissettim. Tekrar ameliyat oldum yaklaşık 2 ay süren ağrılı tedavi dönemim oldu. Alçıdan çıkardıklarında, "başarılı olmamış yeniden ameliyat olmanız gerekiyor" dediklerinde korktuk. Bu konuda daha tecrübeli bir doktor arayışına gittik. Doktorumuz Cengiz Yılmaz'ı duyduk ve ameliyattan 1 gün sonra yürümeye başladım. Doktorumuza teşekkür ediyoruz" dedi.

Robotik Tedavi Yaşlılar İçin 24 Saatte Mucizeler Yaratıyor

Robotik Tedavi Yaşlılar İçin 24 Saatte Mucizeler Yaratıyor

Robotik Tedavi Yaşlılar İçin 24 Saatte Mucizeler Yaratıyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler