Miyop Nedir? Miyop Hastalığı İçin Uzmanlardan Uyarı!

Miyop Nedir? Miyop Hastalığı İçin Uzmanlardan Uyarı!

Göz bozukluğu doğuştan ya da sonradan gelişen bir hastalık olarak bilinir. Özellikle küçük yaşta çocuklarda görülebilir. En sık rastlanan göz bozukluğu ise, miyop olarak ortaya çıkıyor. Doç Dr. Karaman, miyop bozukluğu için uyardı.

Miyop, yakın nesnelerin net göründüğü ancak uzaktaki nesnelerin bulanık göründüğü yaygın bir görme durumudur. Miyopluk için tıbbi terim miyopluktur. Miyopluk genellikle çocukluk ve ergenlik döneminde gelişir. Tipik olarak, 20 ila 40 yaşları arasında daha kararlı hale gelir. Ailelerde koşma eğilimindedir.

Miyopluk, yaygın bir göz odaklama bozukluğudur. Birkaç yıldır miyop hastalığı yükselişte. 2050 yılına kadar dünyadaki insanların neredeyse yarısının miyop olacağı tahmin ediliyor.

blurry-vision-1024x672.jpg

UZMANLARDAN MİYOP UYARISI

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sevil Karaman, miyop konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 13-19 Mayıs Miyop Farkındalık Haftası’nda uzmanlarda açıklamalar geldi. Uzman Doç Dr. Karaman,

“Normalden daha uzun veya korneanın normalden daha kavisli olması sonucunda oluşur. Miyopide, ışık odaklanmadan önce retina yerine önünde odaklanır, bu da uzaktaki nesnelerin bulanık görünmesine neden olur. Miyopi, dünya çapında giderek artan bir sorundur. Özellikle çocuklarda ve gençlerde miyopinin artış gösterdiği bilinmektedir.

adobestock-374674375-web-scaled.jpg

Özellikle yoğun ekran kullanımı, kapalı ortamlarda daha fazla zaman geçirme ve dış mekanda aktivitelerin azalması gibi modern yaşam tarzı faktörleri, miyopinin artmasında rol oynar. Farkındalık arttıkça, bu artış eğilimini durdurmak veya tersine çevirmek için toplumlar harekete geçebilir.

Miyopinin erken tanınması ve tedavi edilmesi, görme kaybını önleyebilir veya en aza indirebilir. Bu nedenle, miyopinin belirtileri hakkında bilgi sahibi olmak ve düzenli göz muayenelerine gitmek önemlidir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler