Koronavirüs tablosuna o bilgi de eklenecek

Koronavirüs tablosuna o bilgi de eklenecek

Can kaybının 5 bin 659 olduğunu belirten Bakan Koca, "Bundan sonra, salgın boyunca oluşan 'Ağır Hasta' sayısı da verilecek. Zatürre oranı gösterilecek." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 29 Temmuz 2020 tarihli koronavirüs için son gelişmeleri ve Türkiye Günlük Korona Tablosu'nu açıkladı. Can kaybının 5 bin 659 olduğunu belirten Bakan Koca, "Bundan sonra, salgın boyunca oluşan uluslararası standarda uygun olarak, 'Ağır Hasta' sayısı da verilecek. Yeni ve toplam hasta sayısına ek olarak, seyir hakkında detaylı bilgi sunması için Zatürre Oranı gösterilecek." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter'dan açıkladığı tabloya göre

Son 24 saatte;

- Yapılan test sayısı 45 bin 712

- 942 yeni tanı

- 14 kişi yaşamını yitirdi

- 996 kişi iyileşti

- Toplam vaka sayısı 228 bin 924

- Can kaybı 5 bin 659.

saglik-bakani-fahrettin-koca.jpg

Bilim Kurulu toplantısının ardından; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca;

OKULLARIN AÇILMASI

Okulların açılmasına ilişkin de konuşan Bakan Koca, "Bu eğitim uzaktan mı, hibrit eğitim tarzında mı, karma mı olacağı konusunda Milli Eğitim Bakanlığımız ve Bilim Kurulu irtibat halinde. Gerektiğinde illere özel farklı yaklaşımlar da devreye girebilir. Burada önemli olan eğitimin 31 Ağustos'ta başlayacak olması. Ama bunun ne şekilde olacağı 1-2 hafta içinde açıklaması daha net yapılmış olur." dedi..

65 YAŞ ÜSTÜNE UYGULANAN KISITLAMA

Bayram sonrası erken dönemde bu kısıtlamaları kaldırma noktasında Bilim Kurulunun yaklaşımı var. Bayram sonrasında duyuruyu yapmış olacağız" ifadelerini kullandı.

MEZAR ZİYARETLERİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "65 yaş ve üstü büyüklerimizle kronik hastalığı olanlar, sağlık şartları bu vecibeyi üzerlerinden alıyorsa lütfen bayram namazına gitmesin. Mezar ziyaretleri, kalabalık ihtimali varsa mutlaka arife ve bayram günleri sonrasına ertelenmelidir." diye konuştu.

'SAFLAR SIKLAŞTIRILMAMALI, SEYREK TUTULMALIDIR'

Bayramın ilk gününün cuma gününe denk geldiğine dikkat çeken Bakan Koca, "Biri bayram namazı, diğeri Cuma namazı olmak üzere, iki namaz cemaatle kılınacak. Cemaatle kılınacak bu namazlarda şu tedbirlere uyulmalıdır; abdest, namazdan hemen öncesine bırakılmamalı, cami şadırvanında alınmamalıdır. Abdest evde alınmalıdır. Aksi takdirde sosyal mesafe ve maske kuralına uymak imkansız hale gelebilir. Bayram ve cuma namazına herkes kendi seccadesi ile gitmelidir. Secde sırasında halı veya seccadelere virüs bulaşması kolayca mümkündür. Virüs dış ortamda bir süre canlı kalmakta, başkasına bulaşabilmektedir. Bu yüzden kendi seccadenizi kullanmanızda ısrar ediyoruz. Maske ve sosyal mesafe kuralı, bütün bayram boyunca geçerli kritik kuraldır. Saflarda yan yana gelen her iki kişi aralarında mutlaka boşluk bırakmalıdır. Saflar sıklaştırılmamalı, seyrek tutulmalıdır. Camilerin içinden çok, mümkün olduğunca, açık hava kullanılmalıdır. Vaaz ve namaz süreleri, Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirttiği üzere kısa tutulmalıdır. Namaz sonunda, cemaat, en arka saftan başlayarak, düzenli şekilde dağılmalıdır. Bayramlaşma amacıyla sıra oluşturulmamalı, gruplaşma meydana gelmemelidir" diye konuştu.

'GELENEKLER, HAYATIN DEVAMI İÇİN VARDIR'

"Bu bayramda makbul olan ziyaret, yüz yüze ziyaret değildir. Bayramlaşmalar mümkün olduğu kadar telefonla yapılmalıdır" diyen Bakan Koca, şöyle konuştu:

"Eğer ziyaret, koronavirüsün hayatımıza girmediği günlerde olduğu gibi yüz yüze gerçekleşecekse, kişi sayısı az, ziyaret süresi çok kısa tutulmalıdır. Başka aile ve konukların bir araya geldiği kurban yemekleri verilmemelidir. Yoksullara, komşulara et dağıtılacaksa çok dikkatli olunmalıdır. Bayram boyunca hasta ziyaretinden uzak durulmalıdır. Bütün bayram boyunca dikkat edeceğimiz en kritik hususlardan biri ise şudur; el öpmeyi, el öptürmeyi, tokalaşmayı, sarılıp öpüşmeyi gelecek bayramlara erteleyeceğiz. Bugüne kadar uyduğumuz bu kuralı eğer terk edersek, karşılaşacağımız sonuçlar tahmin edilebilir. Bu Kurban Bayramı, hayatımızda, el öpmediğimiz, birbirimize sarılmadığımız ikinci bayram olarak yer edecektir. Bu içimizde bir burukluktur ama olması gereken budur. El öpme, kucaklaşma, el sıkışma geleneğimizi gelecek bayramlara erteleyelim. Gelenekler, hayatın devamı için vardır. Kurban Bayramı'nda işi öyle ciddiye alalım ki, bayram sonrası gözümüz vaka tablosunda olmasın."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler