Korona testi 250 TL'ye çıktı

Korona testi 250 TL'ye çıktı

Almanya'nın tatile giden vatandaşlarına 14 günlük karantina veya test zorunluluğu nedeni başta olmak üzere, isteyen diğer turistlerin de havalimanı veya kamu-özel hastane laboratuarlarında yaptırdıkları test ücreti 30 Euro veya 250 TL olarak açıklandı.  

Türkiye'nin en çok yabancı turist ağırlayan kenti Antalya'da, 1 Temmuz itibariyle başlayan yurt dışı uçuşlarla, turist yoğunluğu da her geçen gün artarak devam ediyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle, kararlarda ülkelere göre değişiyor.

Bu kapsamda Türkiye ve Antalya'nın en çok turist çektiği ülkelerden biri olan Almanya'nın, Türkiye'de dahil birçok ülke için tatile giden vatandaşlarına dönüşte 14 gün karantina ya da gittiği ülkeden dönüşünde test yaptırma zorunluluğu bulunuyor.

30 EURO VEYA 250 TL'YE ÇIKTI

Bu kapsamda başta Alman turistler olmak üzere, diğer ülkelerden de kendi durumunu öğrenmek amaçlı Antalya'da koronavirüs testi yaptıran turist sayısı 65 bine yükseldi. Antalya Havalimanı'nda kurulan test merkezinde ilk aşamada 15 Euro veya 110 TL olarak belirlenen test ücreti ise 30 Euro veya 250 TL olarak düzenlendi.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre havalimanı dahil 4'ü kamu, 8'i ise özel olmak üzere toplam 12 laboratuarda test yapılabiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler