Kadınlarda Rahim Kanseri Nedenleri

Kadınlarda Rahim Kanseri Nedenleri

Rahim kanseri kadınlar arasında yaygın olarak görülen bir kanser türüdür. Son zamanlarda sağlık alanındaki gelişmeler sonucunda rahim kanseri ile mücadelede ileri derecede başarılar elde edilmiştir.

Rahim kanseri kadınlar arasında yaygın olarak görülen bir kanser türüdür. Son zamanlarda sağlık alanındaki gelişmeler sonucunda rahim kanseri ile mücadelede ileri derecede başarılar elde edilmiştir. Bu hastalığa yakalanma riski yüksek olan kadınlar önceden gerekli testleri yaptırarak bu hastalığın başlamadan bitirilmesi konusunda yardım almalıdırlar. Hastalıkların erken teşhisi konusunda insanların bilinçli bir hale gelmesi de bu hastalığın teşhis edilerek en kısa sürede ve en hızlı şekilde tedavi edilmesine olanak sağlamaktadır.

Fizyolojik Nedenler

Kadınlarda rahim kanserine neden olan faktörlere bakıldığında birçok neden bulunmaktadır. Bu nedenlerden ilk sırada olanı ise çok sayıda doğum yapmaktır. Çok sayıda doğum yapmak rahmin yapısını bozmakta ve Rahim içinde hasar oluşması ile birlikte hastalığa sebep olmaktadır. 3 ten fazla doğum yapan kadınlarda 100 kadından 65’inde rahim kanseri başlangıcı veyahut rahim kanseri görülmektedir. Bir diğer neden ise çok küçük yaşta cinsel ilişkiye girmekte rahim kanserinin başlıca nedenlerindendir.

Çok küçük yaşta cinsel ilişkiye girildiğinde rahim ve vajina gelişimlerini tamamladığı için cinsel ilişkiden çok fazla etkilemekte ve bu organların içerisinde ciddi yaralanmalar ve tahrişler olmaktadır oluşan bu yaralar ve tahrikler sonucunda ise rahim kanserine yakalanma ihtimali yükselmektedir. Başka bir neden ise çok eşlilik birden fazla kişiyle ilişkiye giren kadınlarda rahim kanserine yakalanma riski yüksek gruptadır. Birden fazla kişiyle sıvı alışverişinde bulunan kadınlar birçok virüs ve partikülü vücutlarına ulaştırdığı için rahim kanserine yakalanma olasılıkları daha fazladır.

Temizlik Sebepleri

Birçok kişi ile ilişkiye giren kadınların vücutlarının temizliği konusunda birçok virüs ve partiküle maruz kalmasından dolayı pek fazla dikkat edememektir bu ise rahim kanserine sebep olmaktadır. Sigara ve alkol tüketimi rahim kanserine neden olan durumlardan biridir.

Sigara ve alkol kullanan kadınların vücut dirençleri düşük olacağı için rahim kanserine yakalanma olasılıkları yüksektir. Sigara ve alkolün içerisinde yüzlerce zararlı maddenin bulunmasın kanser hücrelerinin vücutta serbest bir şekilde dolaşması ve çeşitli hastalıklara sebep olduğu gibi rahim kanserine de sebep olabilmektedir. İlişki esnasında ve ilişki dönemlerinde sigara ve alkol tüketen kadınlar sigara ve alkolün içindeki zararlı maddelerden dolayı rahim kanserine yakalanma ihtimalini yükseltmiş olmaktadırlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler