HPV Aşısı Ücretsiz Mi? Aşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

HPV Aşısı Ücretsiz Mi? Aşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

HPV aşısıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, virüse karşı duyarlılık kampanyası başlattı. İBB tarafından başlatılan kampanya karşılık buldu. Buna göre aşı olmak isteyenler ücretsiz yararlanabilecek.

Geçtiğimiz aylarda bir üniversitede yaşandığı iddia edilen olayların ardından HPV aşısı daha büyük önem kazandı. Bunun önüne geçebilmek için kurumlar ve bazı belediyeler adım atmaya başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, farkındalık oluşturan ilk belediyelerden biri oldu. İBB, ücretsiz HPV aşısı için başvuruları başlattı.

AŞI, KANSERİN ÖNLENMESİNE YARDIMCI OLUYOR

HPV, farklı yollarla bulaşsa da en çok ve sık şekilde cinsel yolla bulaşıyor. Birden fazla türü olmasıyla da riskli hastalıklar arasında yer alıyor.

1hpv.jpg

HPV aşıları, virüsün neden olduğu bazı tür kanserlerin önlenmesini sağlıyor. Ancak uzmanlara göre aşının daha etkili olabilmesi için cinsel aktivite öncesinde yapılması öneriliyor.

İBB’DEN ÜCRETSİZ HPV AŞISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz HPV aşı uygulamasını başlattı. İBB Başlanı İmamoğlu, uygulama hakkında şunu söyledi;

“Sözümüzü tutuyoruz, ücretsiz HPV aşısı uygulamasına başlıyoruz. Ülkemizde HPV kaynaklı kanser vakaları artma eğiliminde. Aşının elimize ulaşan ilk dozları için başvuruları almaya başlıyoruz.”

ÜCRETSİZ HPV AŞI BAŞVURUSU

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler