Hayatını Kaybeden Anne 6 Hastaya Umut Işığı Oldu!

Hayatını Kaybeden Anne 6 Hastaya Umut Işığı Oldu!

Beynindeki tümör sebebiyle doğum yaptıktan 1 hafta sonra hayatını kaybeden Özlem Serbes, 6 kişiye umut ışığı oldu. İşte detaylar...

İzmir'de yaşayan, 28 yaşındaki jeoloji mühendisi ve e-ticaret işiyle uğraşan Özlem Serbes, hamileliğinin 35. haftasında büyük bir mücadeleyle karşı karşıya kaldı. Kendisine beyin tümörü teşhisi konan genç anne 35. haftada bebeğiyle birlikte ameliyat masasına yattı. İşte haberin detayları...

DOĞUMDAN 1 HAFTA SONRA BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

İzmir'de iki yıl önce mutlu bir birliktelik kuran Özlem Serbes ve Togay Serbes çifti, bebeklerini sağlıkla kucaklarına almayı dört gözle beklerken, hamileliklerinin 35. haftasında aldıkları acı haberle yıkıldı. Özlem Serbes'in beyninde tümör olduğu teşhisi konuldu ve durum acil olarak müdahale gerekti.

O zorlu anlarda, çift büyük bir kararla karşı karşıya kaldı. Özlem Serbes acilen doğuma alındı ve bir erkek bebek dünyaya getirdi. Bebeğin doğumu sonrasında Serbes, beynindeki tümörün alınabilmesi için ameliyat masasına girdi. Fakat beyin ameliyatından bir hafta sonra beyin ölümü gerçekleşti.

ÖZLEM SERBES'TİN EŞİ YAŞADIKLARINI ANLATTI!

Togay Serbes, eşinin hamilelik sürecinin başlangıcından itibaren oldukça sağlıklı ve normal bir şekilde ilerlediğini belirtirken, yaşadıkları bu zorlu dönemi şu şekilde anlattı: 

"Yoğun baş ağrıları ve bulantıları başlamıştı. Biz de doğal olarak hamilelik sürecinde yaşanabileceğinden hiçbir şekilde şüphelenmedik. Biraz denge kaybı ile birlikte sağ kulağında hafif işitme kaybı yaşandı. 11 Eylül'de hastaneye gittik. Kulak doktoru yüzde 75 işitme kaybı olduğunu söyledi ve gözünde lekelenme olduğunu öğrendik. Birkaç gün sonra da göz doktoruna başvurduk. Beyin emarı çekildi. 18 Eylül'de sonuçları görmeye ve bebeğin kontrolüne gitmiştik. Beyin cerrahına yönlendirdiler ve tümörün varlığını öğrendik."

"DOKTOR OLUMLU KONUŞMUŞTU"

Özlem Serbes'in eşi Togay Serbes, "Doktorlar hamilelik sürecinde herhangi bir belirtinin olmamasını da mucize olarak değerlendirdiler. Eşimi acilen doğuma aldılar. Doğum başarılı geçti. Oğlumuz oldu. Annesi onu doğduğu gün gördü. Anneyi yormamak için bir gün sonrasına ameliyathaneyi hazırladılar. Beyin ameliyatına girdi. 19 Eylül'de ameliyattan çıktıktan sonra 1 hafta boyunca yoğun bakımda kaldı. O sürede bilinci hep kapalıydı. Beyin ameliyatı başarılı geçmiş, tümör alınmıştı. Doktor olumlu konuşmuştu. Hatta birden fazla profesör karşılıklı iletişim halinde eşimin beyin ameliyatıyla ilgili süreci takip etti ama tümörün büyüklüğü ileri safhaya ulaştığı ve beyne baskı yaptığı için beyin ödemi atamadı ve bir hata sonra eşimin beyin ölümü gerçekleşti" İfadelerini kullandı. 

"ORGAN BAĞIŞINI EŞİMLE DAHA ÖNCE KONUŞMAMIŞTIK"

"Organ bağışını eşimle öncesinde konuşmamıştık. Zaten insanlar sağlıklıyken genelde aklına bu tip şeyleri pek getirmiyor. Benim aklıma geldi. Beyin ölümü gerçekleşmeden önce doktorlar son aşamaya gelindiğini söylemişti. Böyle bir durum olursa diye ailemle paylaştım. Onlar biraz duygusal yaklaştı. Onlara, 'Biz burada tümör için değil nakil bekleyen bir hasta olarak da bulunuyor olabilirdik' dedim. Bir hafta boyunca hastanede kaldığımız sürede oradaki hastaları gördük. Eşim de inanıyorum ki böyle bir kararı verirdi. Ailemizin rızasını alarak eşimin organlarının bağışlanmasına onay verdim"

6 KİŞİYE YAŞAM UMUDU VERDİ

Türkiye'nin farklı illerindeki hastalara umut olan Özlem Serbes, İstanbul'da hayatını kaybettikten sonra organlarının bağışlanmasıyla birçok kişiye yeni bir yaşam umudu verdi. Özlem Serbes'in karaciğeri, böbrekleri, kalbi, ince bağırsağı ve korneaları uygun hastalarla eşleştirildi ve bu sayede onların hayatlarına umut ışığı oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler