Hastanelerde O Uygulama Resmen Başladı: Randevuya Gitmeyen Yandı!

Hastanelerde O Uygulama Resmen Başladı: Randevuya Gitmeyen Yandı!

Vatandaşların bir kısmı, randevu alıp hastaneye gitmiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevuya gitmeyen vatandaşlarla ilgili yeni tedbirlerin yolda olduğunu söyledi…

Hastanelerde randevu sorunu tam anlamıyla bitmedi. Vatandaş istediği bölüme randevu bulmakta zorlanıyor. Birçok kişi ise gitmeyeceği ya da gidemeyeceği randevuyu iptal etmediği zaman bu durum da randevu saatinin boşa geçmesine neden oluyor.

Randevu sorununu çözmek için Sağlık Bakanı, gerekli tedbirlerin alındığını ve yenisinin de geleceğini aktardı. Bunlardan en önemlisi randevusunu iptal etmeyen kişi 15 gün boyunca bir daha randevu alamayacak.

ekran-resmi-2024-04-18-12-03-42.png

RANDEVU SORUNUNA BAKAN’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerdeki randevu sorununa değindi. Yaptığı açıklamada tedbirlerin sıklaştığını aktardı. Bakan Koca, programın işe yaradığını söyleyerek şunları aktardı;

“Randevu alıp gelmeyenlerin 15 gün içinde yeniden randevu almasını kısıtladık. Bu durum randevu sadakat oranını artırdı. Ancak, randevu alanların son dakikaya kadar randevu iptal edebilmesi mümkündü.

Son anda da olsa randevusunu iptal edenler kısıtlanmıyordu. Bu durumda kısıtlı duruma düşmemek için randevusuna gelmeyecekse bile son anda iptal edenlerin oranında artış oldu. Bu durumda o kapasite yine kullanılamaz durumda kalıyor. 25 milyon tekil vatandaş, 81 milyon randevusunu son dakikalarda iptal etmiştir. Bu boşluklara yeni randevu veremediğimiz için 17 milyon randevu kapasitesi atıl kalıyor.”

640x360.jpeg

GELMEYENE 15 GÜN TÜM BRANŞLAR KAPALI OLACAK

“randevuma geleceğim” onayı alacağız. Randevu sahiplerinin bu onayı randevudan önceki gün 23.59'a kadar vermesi gerekecek. Onaylanmamış randevular için yerine bir başkasına randevu vereceğiz. Böylece son dakika iptalleri ile oluşan atıl kapasiteyi verimli şekilde kullanacağız.

Yakında devreye girecek yöntemle iki randevusunu aldığı halde ikinci kez randevusuna gelmeyenlerin randevu almasını 15 gün zaman dilimi için bütün branşlara randevuya kapalı hale getireceğiz. Buradan başlıyoruz, uygulama ilerledikçe ilave tedbirler almaya da devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler